• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Fă un film cu telefonul mobil şi înscrie-l în concurs!

Publicat de Pagini de Cultura 4 August 2011

Ai un telefon mobil deştept cu care îţi place să filmezi tot felul de lucruri inedite? Dacă mai ai şi un pic de imaginaţie, atunci eşti candidatul ideal pentru Minimob – concurs european de filme realizate cu telefonul mobil.

Până la sfârşitul verii, tinerii artişti europeni cu preocupări transdisciplinare sunt invitaţi să experimenteze, utilizându-şi propriul telefon mobil ca nou mijloc de creaţie. Potrivit organizatorilor concursului, paşii de urmat ar fi simpli: se alege un teritoriu urban european, după care se realizează un film scurt, de maxim 3 minute, cu un telefon mobil. Filmuleţul rezultat se postează până pe 31 august pe site-ul evenimentului www.mob-platform.eu. Mare atenţie însă, favorizate vor fi proiectele pline de imaginaţie, insolite şi decalate.

Participaţi la concurs şi descoperiţi o viziune creativă a spaţiilor urbane şi a oraşelor europene! Cele mai bune filme vor fi difuzate în reţeaua noastră europeană de festivaluri şi de instituţii. Vor fi acordate premii de la 300 la 1000 de euro, iar primii trei laureaţi vor fi invitaţi să-şi prezinte filmul la Praga, în noiembrie 2011, cu ocazia evenimentului final MOB, precizează organizatorii concursului.

Cine sunt vizaţi? Artiştii plastici şi noile media, performerii, coregrafii, muzicienii, arhitecţii, designerii, scriitorii, studenţii la artă şi arhitectură…

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015