• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Folk fără vârstă la Gărâna. Începe Semenic Fest

Publicat de Ana Brunner 1 August 2011

Ritmurile folk vor invada în acest sfârşit de săptămână Gărâna, care se pregăteşte pentru un nou festival. Între 5 şi 6 august, în ranch-ul muzical din Poiana Lupului – care a găzduit de curând spuma jazz-ului din întreaga lume – se va desfăşura prima ediţie a Semenic Fest, manifestare care continuă festivalul de folk de la Gărâna, cu o tradiţie de 6 ani.

Prima dintre serile de concerte va prilejui o întâlnire între generaţii, aducându-i în faţa publicului pe tinerii de la Pragu’ de Sus şi pe titanii muzicii folk din România – Pasărea Colibri. În cea de-a doua zi de Semenic Fest, scena le va aparţine cantautorilor Ovidiu Mihăilescu, Maria Gheorghiu, Mircea Vintilă şi Ducu Bertzi & Mihai Neniţă. Atât vineri cât şi sâmbătă, concertele vor începe de la ora 19.30.

Festivalul de folk va fi urmat, duminică, 7 august, de cea de-a VII-a ediţie a Banat Maraton Mountainbike, competiţie adresată cicliştilor amatori. Ambele evenimente au menirea de a promova Banatul Montan.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015