• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Regal de operă şi operetă, în Parcul Rozelor

Publicat de Pagini de Cultura 10 August 2011

Arii celebre cântate în aer liber, un impresionant spectacol de balet şi, nu în ultimul rând, una dintre cele mai frumoase poveşti ale copilăriei pusă în scenă pe ritmuri de operă. Se întâmplă la sfârşitul lunii august, în Parcul Rozelor, unde iubitorii muzicii lirice sunt aşteptaţi la o nouă ediţie a Festivalului de Operă şi Operetă.

Organizat în acest an în două secvenţe, între 19 şi 28 august, festivalul le propune timişorenilor şase seri romantice sub cerul liber, alături de artiştii Operei Naţionale Române din Timişoara. Primul weekend de operă şi operetă va aduce pe scena Teatrului de Vară din Parcul Rozelor spectacolele Traviata de G. Verdi (vineri, 19 august), Voievodul ţiganilor de J. Strauss (sâmbătă, 20 august) şi Turandot de G. Puccini (duminică, 21 august).

În debutul celei de-a doua săptămâni de festival, vineri, 26 august, melomanilor urbei li se pregăteşte o Gala de operă, operetă şi balet, urmată de spectacolele Văduva veselă de Fr. Lehar (sâmbătă, 27 august), Motanul încălţat de C. Trăilescu – spectacol de operă pentru copii şi Nabucco de G. Verdi (duminică, 28 august). Cu excepţia operei pentru copii, care va fi pusă în scenă de la ora 12.00, toate spectacolele se joacă de la ora 20.30. Intrarea publicului este liberă pe tot parcursul festivalului.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015