• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

StArt Plein Air, expoziţie de artă plastică la Seghedin

Publicat de Pagini de Cultura 13 August 2011

Creaţiile a şase tineri artişti din România: Alex Baciu, Costin Brăteanu, Florina Gaspar, Andrea Haţegan, Karola Franciska Kasza şi Béla Tar, vor fi expuse până la mijlocul lui septembrie la filiala Seghedin a ICR Budapesta. Sub genericul StArt Plein Air, expoziţia este rodul activităţii artiştilor plastici din Tabăra de creaţie internaţională stArt Plein Air 2011 din Csongrád, care a reunit tineri din România, Ungaria, Turcia şi Serbia.

Tabăra de creaţie a artiştilor plastici din Csongrád a fost înfiinţată în 1974 de către tineri absolvenţi de artă plastică, unul dintre iniţiatori fiind Sándor Aranyi, actualmente şeful Catedrei de Desen şi Arte Vizuale a Universităţii din Seghedin. Tot aici a luat fiinţă în 1990 şi workshopul internaţional de creaţie Plein Air. În cei douăzeci de ani s-au mai organizat şi cinci întâlniri sub genericul “Maeştri şi Discipoli”, fiecare maestru invitându-şi câte un student. Urmând tradiţia, discipolii la rândul lor s-au întâlnit pentru prima dată în 2009 şi şi-au înfiinţat propria lor tabără de creaţie internaţională, sub denumirea de StArt Plein Air.

Plein air înseamnă pictură şi creaţie în aer liber, eternizarea momentelor din natură, scopul taberei de artă fiind acela de a putea crea în mijlocul naturii, unde tinerii artişti pot lucra într-un mediu liniştit şi relaxant.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015