• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Printre invitații Festivalului Plai din acest an se numără și un ministru. Susana Baca, artista care a contribuit decisiv la renaşterea muzicii tradiţionale afro-peruviane, va cânta în această toamnă la Timișoara, unde își va lansa noul său album, Afrodiaspora, despre care Wall Street Journal spune că “este, probabil, cea mai dulce şi captivantă lecţie de etnomuzicologie pe care o vom auzi vreodată”. Susana Baca va urca pe scena de la Muzeul Satului Bănăţean în seara de sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 22.00, unde va susţine şi un workshop despre cultura şi muzica afro-peruană.

Numită luna trecută Ministrul Culturii al Peru, Baca este recunoscută pentru modul său unic de a promova tradiţiile, muzica şi folclorul, mixând ritmuri africane cu ritmuri din Anzi. Muzica ei este unică: îmbină sensibilitatea, senzualitatea muzicii spaniole cu ritmurile tradiţionale africane, trecute prin filtrul propriei personalităţi muzicale, declară tinerii organizatori ai festivalului. Pentru albumul său Lamento Negro, înregistrat în Cuba, artista a fost premiată cu Grammy.

***

Cel mai mare evenimente „world music” din România, Festivalul Plai se va desfăşura între 16 și 18 septembrie, în Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Biletele au fost puse deja în vânzare şi pot fi achiziţionate on-line de la Eventim.ro sau de la magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas şi Cărtureşti. Preţul biletelor este de 45 lei pentru ziua de vineri, 55 lei pentru ziua de sâmbătă, iar pentru ziua de duminică accesul este liber. Cei care vor să se bucure de toate evenimentele Plai din acest an îşi pot cumpăra un abonament, preţul căruia nu depăşeşte suma de 65 de lei. În acest an, organizatorii festivalului oferă şi 100 de locuri de camping, preţul unui abonament Plai plus campare fiind de 70 de lei.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015