• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Weekend cu muzică şi film în Piaţa Unirii

Publicat de Pagini de Cultura 12 August 2011

Concerte la nai, jazz, proiecţii de film şi ateliere de creaţie pentru copii: un weekend plin de evenimente se anunţă în Piaţa Unirii, unde continuă programul “Timişoara – Mica Vienă”.

Programul cultural propus de municipalitatea de pe Bega pentru acest sfârşit de săptămână începe în seara de sâmbătă, 13 august, de la ora 20.30, când pe scena în aer liber din Piaţa Unirii va urca Mădălin Luca. Naistul timişorean abordează cu îndrăzneală diferite genuri muzicale – muzică tradiţională românească, muzică clasică, jazz, world music, propunând un univers sonor propriu. Mădălin Luca experimentează permanent posibilităţile nedescoperite ale naiului. Pentru a construi lumea sa muzicală, acesta foloseşte atât naiul acustic şi procesat electronic, cât şi mijloace de expresie ale muzicii electronice, experimentale, diverse efecte sonore, vioară, drâmbă.

Recitalul susţinut de Mădălin Luca va fi urmat, de la ora 21.30, de proiecţia unui film din noua serie Legendele Banatului – “istoria care nu se învaţă la şcoală”, un proiect al Radio Timişoara, susţinut de Primăria Municipiului Timişoara, care vorbeşte despre alte legende uitate ale stăpânirii turceşti şi, după cucerirea austriacă, despre sacrificiul generaţiei care a construit noua Timişoară în secolul 18, transformând fosta cetate turcească într-un oraş civilizat al Imperiului.

Tot sâmbătă, 13 august, între orele 11.00 – 13.00, în Piaţa Unirii va avea loc un atelier de păpuşi susţinut de artistul păpuşar Diana Boboc.

Manifestările vor continua duminică, 14 august, de la ora 20.15, cu un concert susţinut de formaţia Moody Stuff, una dintre trupele cu cea mai valoroasă componenţă în jazz-ul din România: Vera Belei (voce), Cristian Belei (chitară), Johnny Bota (bas), Sascha Bota (vioară), Lucian Nagy (saxofon), Octavian Claudiu Scurtu (baterie) şi Ovidiu Andris (percuţie). Trupa cântă în această formulă încă din anul 1997.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015