• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Cesaria Evora se retrage din muzică. Nu va mai cânta în România

Publicat de Pagini de Cultura 23 Septembrie 2011

Una dintre cele mai mari voci ale muzicii lumii, Cesaria Evora, a decis să-şi încheie cariera, anulându-şi toate concertele pe care le avea programate în săptămânile următoare. Printre acestea se numără şi cele trei concerte pe care cântăreaţa trebuia să le susţină în România: la Timişoara, Bucureşti şi Cluj-Napoca. Răpusă de boală, „Diva desculţă” nu va mai putea concerta niciodată.

Joi seara, 22 septembrie, Echipa de management care o reprezintă pe Cesaria Evora i-a anunțat pe organizatorii din România că aceasta a fost internată de urgență într-o clinică privată din Paris, din cauza unor grave probleme de sănătate. Doctorii care o au în grijă au declarat că șansele ca aceasta să mai poată concerta vreo dată sunt minime, motiv pentru care toate cele trei concerte din România, dar și cele din Yerevan și Paris au fost anulate și nu reprogramate, în ciuda străduințelor tuturor celor implicați. În urma unei internări de urgență din această după-masă, pacientei de 70 de ani i s-a identificat tensiune ridicată, diabet zaharat cu pericol de insuficiență renală, pe un fond predispus la un atac cerebral, motiv pentru care am recomandat repaus total, au declarat Dr. Bertrand Petruisetu și Dr. Zerah, cardiologul Cesariei, de la American Hospital din Paris.

Dincolo de pierderile noastre ca și organizatori, de dezamăgirea tuturor celor care așteptau cu nerăbdare să o vadă pe Cesaria pe scenă și să o asculte, suntem triști la aflarea veștii că nu o vom mai putea vedea cântând pe marea artistă. Îi dorim multă sănătate și suntem cu gândul alături de ea, declară organizatorii concertului de la Timişoara, eveniment promovat de PLAI.

Biletele achiziționate până la acest moment se pot returna în rețeaua Eventim, la locațiile de unde au fost achiziționate, începând cu data de 1 octombrie până pe 31 octombrie 2011. Pentru orice fel de informații, contactați birou@plai.ro, iar dacă întâmpinați greutăți în returnarea biletelor, organizatorii vă stau la dispoziție la sesizari@plai.ro.

Éric Vuillard, laureatul Premiului Goncourt 2017, vine în România

“Ordinea de zi”, cea mai dezbătută carte francofonă a anului, va fi lansată oficial la București, Timișoara și Iași.

Migraţia, în dezbatere la Timişoara. UVT găzduieşte Conferinţa RoMig

Conferinţa RoMig se va desfăşura în acest an la Timişoara, în perioada 11-12 septembrie, fiind găzduită de UVT.

“Povestea unui pierde-vară”, în deschiderea Ceau, Cinema!

Filmul regizat de Paul Negoescu va fi proiectat în premieră la Timişoara în deschiderea Festivalului Ceau, Cinema!

Cântecele aerului, cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate

Luna iulie reuneşte din nou la Teatrul Naţional oameni preocupaţi de recuperarea prin muzică a trecutului.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015