• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Concurs de fotografie pentru promovarea monumentelor istorice din România

Publicat de Pagini de Cultura 11 Septembrie 2011

Până la sfârşitul lunii septembrie, pasionaţii de fotografie îşi pot înscrie pozele reprezentând monumente istorice în concursul “Wiki Loves Monuments” (www.wikilovesmonuments.ro). Organizată de Wikipedia în limba română și Asociația ProLinux, competiţia îşi propune să promoveze monumentele istorice din România prin realizarea unor imagini libere ce vor putea fi folosite în cadrul Wikipediei.

Proiectul “Wiki Loves Monuments” a fost lansat în Țările de Jos în 2010. Concursul de anul trecut a dus la obținerea a peste 12.500 de imagini, folosite în special pentru ilustrarea articolelor corespunzătoare ale enciclopediei online Wikipedia.

Anul acesta, concursul este organizat în 16 țări europene, în perioada 1-30 septembrie 2011, pentru a coincide cu Zilele Europene ale Patrimoniului. Timp de o lună, participanții își vor încărca pozele și filmele cu monumente istorice pe biblioteca online Wikimedia Commons sau pe platforma Flickr sub o licență liberă. Colecția de fotografii obținută astfel va fi disponibilă gratuit pentru toți cei interesați.

Câștigătorii concursului din România vor fi anunțați la sfârșitul lunii octombrie de către juriul format din membri ai Asociației Artiștilor Fotografi din România și un reprezentat al organizatorilor. Pe lângă premiile concursului local, aceștia vor intra și în competiția pentru premiile oferite la nivel european. Din România vor participa la concursul european primii 10 clasați.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015