• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Ambronay: poveste în imagini din satul abației Notre-Dame

Publicat de Nicoleta Bodiu 20 Octombrie 2011

Ambronay este un sat obişnuit, situat la nord-est de Lyon. A devenit însă un loc important pe harta culturală a Franţei în urmă cu treizeci de ani, când abaţia Notre-Dame, mândria localnicilor, a început să găzduiască unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică barocă. Povestea pitorescului sătuc francez se deapănă acum și la Timișoara, unde s-a deschis expoziția AMBRONAY, Alt sat, Altă poveste…

Viaţa cotidiană a sătenilor şi pasiunea acestora pentru muzica barocă au făcut obiectul unui proiect internaţional, în cadrul programului Odyssée, ACCR (Association des Centres Culturels de Rencontre), cu sprijinul Ministerului Culturii şi al Comunicării din Franţa. Rezultatul acestui proiect este o expoziţie de fotografii realizate de artistul rus Alexandr Volinsky şi întregite de mărturiile adunate de Andrei Popov, jurnalist la Radio România Internaţional, precizează reprezentanții Institutului Francez din Timișoara, gazda evenimentului din orașul de pe Bega. Expoziția, care a mai fost prezentată la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, la Complexul muzeal Astra din Sibiu şi la Centrul Cultural Francez din Oslo, va rămâne pe simezele sediului IFT până pe 5 noiembrie. Intrarea este liberă.

Sursă foto: www.francefestivals.com

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015