• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Celebra soprană Felicia Filip, în concert la Opera din Timişoara

Publicat de Pagini de Cultura 20 Octombrie 2011

Concert de excepție pe scena Operei Naţionale Române din Timişoara. Vineri, 21 octombrie, de la ora 19, melomanii urbei au ocazia să o asculte pe celebra soprană Felicia Filip chiar la ei acasă. Concertul poartă titlul Eu sunt Felicia şi are loc în cadrul Zilelor Culturale ale BNR 2011. Printre invitații serii se numără baritonul Iordache Basalic, balerina Corina Dumitescu, prim-solistă a Companiei de balet ONB, cvartetul vocal Anatoli şi pianista Ioana Maxim. Programul muzical cuprinde lucrări din creaţiile compozitorilor C.W. Gluck, G.F. Handel, W.A. Mozart, G. Verdi, J. Strauss, P. Sorozabal, E. Satie, P. Martincek, F. Mercury, G. Lake, P. Sinfield. Evenimentul poartă semnătura regiorală a lui Cristian Mihăilescu, iar proiecţiile video din cadrul concertului extraordinar sunt realizate de Alexandru Ştefan.

Biletele pentru spectacolul Eu sunt Felicia la Timişoara costă, în funcţie de loc, între 20 şi 30 de lei şi s-au pus în vânzare la la Agenţia ONRT.

* * *

Felicia Filip este, din 1990, prim –solistă a Operei Naţionale din Bucureşti. După ce a cucerit marile scene lirice ale lumii, cântând la Viena, Londra, Tokyo, Barcelona sau Toronto în opere precum Traviata, Rigoletto şi Boema, artista a realizat o premieră pentru istoria muzicală autohtonă: Felicia Filip este prima cântăreaţă de operă din România care s-a alăturat unei trupe de rock, realizând împreună cu legendara formaţie Iris un proiect de rock simfonic care se bucură, de peste un deceniu, de un succes fulminant.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015