• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Institutul francez și-a deschis porțile pentru timișoreni

Publicat de Pagini de Cultura 21 Octombrie 2011

Ce faceți în week-end? Dacă nu v-ați programat vreo escapadă în afara orașului, vă puteți petrece sfârșitul de săptămână la Institutul francez din Timișoara, care îşi deschide larg porţile pentru a-i primi pe toţi cei care doresc să cunoască activităţile sale şi ale partenerilor săi francezi şi franco-români.

Târg de carte, ateliere educative pentru copii, degustare de miere şi multe alte surprize. IFT a pregătit cu ocazia Zilelor Porților Deschise un meniu diversificat pentru toate gusturile. Seria de manifestări a debutat vineri, 21 octombrie, de la ora 12, la sediul IFT (bd. C.D. Loga nr.46), cu prezentarea activităţilor centrului cultural timişorean, în acelaşi timp, pe toată perioada zilei urmând a se defăşura diverse ateliere educative. Programul sărbătorii, pe care îl puteţi consulta integral pe site-ul Institutului francez (www.ccftimisoara.ro), se va desfăşura pe parcursul zilelor de vineri (între orele 12-19) şi sâmbătă (10-18), accesul publicului fiind liber la toate manifestările. În ambele zile, la sediul IFT se vor organiza degustări de miere, ceai, precum şi un târg de carte nouă (librăriile Cărtureşti şi Humanitas) şi de ocazie, unde se pot cumpăra cărţi la preţuri speciale, iar de la ora 16, artista Lorena Garoiu le va realiza portrete celor doritori.

Sursa foto: IFT

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015