• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Invitație la lectură, în limba germană

Publicat de Ana Brunner 20 Octombrie 2011

Centrul Cultural German din Timişoara continuă seria de lecturi în limba germană sub genericul Gut zu lesen. Gut zu hören / De citit cu plăcere. De ascultat cu plăcere. Următoarea întâlnire sub semnul lecturii va avea loc joi, 20 octombrie 2011, de la ora 18, având-o drept invitată pe Eleonora Ringler-Pascu, coordonatoarea secţiei de artă teatrală a Facultății de Muzică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, care va citi în limba germană din volumul Der fliegende Berg de Christoph Ransmayr.

Christoph Ransmayr s-a născut în 1954 la Wels, în Austria. În proza sa el îmbină evenimentele istorice cu ficţiunea. „Der fliegende Berg” este povestea a doi fraţi care pornesc de la coasta de sud-vest a Irlandei spre Transhimalaya, pentru a urca un munte necunoscut, poate ultima pată albă de pe harta lumii, precizează reprezentanții Centrului Cultural German din Timișoara.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015