• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
 • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
 • Fernando Pessoa

Tânăra artistă Enikő Kálmán, membră a Uniunii Artiştilor Plastici din Timisoara, și-a mai adăugat un premiu în palmares. La nici un an după ce a obținut Premiul pentru tineret al Salonului Anual al UAP din Timişoara, Enikő Kálmán a câștigat și Premiul pentru tineret al Bienalei de Arte Plastice „Lascăr Vorel” de la Piatra Neamţ, la secţiunea Grafică.

Vernisajul expoziţiei şi festivitatea de premiere vor avea loc joi, 20 octombrie, la ora 18, la Muzeul de Istorie şi Arheologie din Piatra Neamț. Expoziția-concurs, ajunsă în acest an la a XII-a ediţie, reunește numeroase lucrări de pictură, grafică şi sculptură, care au fost jurizate de către criticul de artă Valentin Ciucă, pictorul Nicoale Suciu şi graficianul Constantin Catargiu. Lucrările vor rămâne expuse în spațiul pus la dispoziție de muzeul nemțean până la sfârşitul acestui an.

Evenimentul este organizat de Complexul Muzeal Neamţ, Uniunea Artiştilor Plastici din România, filiala Neamţ şi Fundaţia „Vorel”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Neamţ.

* * *

Absolventă a Facultăţii de Arte Plastice în 2007 și a masteratului de Grafică din cadrul UVT în 2010, tânăra graficiană Enikő KÁLMÁN a beneficiat în 2007 de o bursă la AKI Academy of Fine Art and Design, Enschede, Olanda. Participând la numeroase expoziţii de grup, tânăra se impune ca şi artist prin calitatea, expresivitatea şi originalitatea deosebită a exponatelor. Premiul pentru tineret al Salonului Anual al Uniunii Artiştilor plastici din Timişoara, obţinut de Enikő KÁLMÁN în 2011 este urmat de recentul Premiu pentru tineret al Bienalei de la Piatra Neamţ la secţiunea Grafică, semne care certifică aprecierea tinerei artiste de către criticii şi specialiştii în domeniu, spune Andreea Foanene, vicepreşedinte UAPT.

Citește și:

Număr record de participanţi la Salonul Anual al Artelor Vizuale

3 Comentarii la “Premiul pentru tineret al Bienalei de la Piatra Neamţ a ajuns la Timișoara”

 1. Andra says:

  Felicitari!!!!!!!!!!!!!! :)

 2. Adelina says:

  Felicitari Profaaa!!!!!!!!!! :) Ne bucuram mult!!!
  Intreg Mincu va FELICITAAA!!! :)

 3. Stefan says:

  Premiul pentru grafica!(daca este tanara cu atat mai bine!)

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015