• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Frânturi de paradis, supraexpuse la Muzeul de Artă din Timişoara

Publicat de Pagini de Cultura 4 Noiembrie 2011

Frânturi de paradis” este titlul celei de-a șaptea ediţii a SurExpositions, o manifestare internaţională menită a repune în discuţie frontierele intelectuale şi artistice ale fotografiei contemporane, fie ea documentară, de presă sau artistică.

Întâlnirile internaţionale de fotografie contemporană de la Timişoara din acest an se vor desfăşura în perioada 10 – 30 noiembrie, la Muzeul de Artă, care va găzdui lucrările a patru tineri fotografi: artiştii francezi Cindy Lelu şi Magali Paulin, precum şi Loredana Brumă şi Ştefan Tuchilă, din România.

Anul acesta privirea pe care o aruncăm asupra fotografiei este una a arhitectului, pentru că i-am invitat pe cei doi arhitecţi parizieni care au înfiinţat colectivul Encore Heureux, Julien Choppin şi Nicola Delon, să fie comisarii acestei ediţii. În plus, în cadrul SurExpositions veţi descoperi un alt proiect extraordinar, care încurajează practicile artistice emergente legate de tehnologiile mobile fără fir: MOB, ne dezvăluie reprezentanţii Institutului francez din Timişoara, organizatorul evenimentului. Expoziţia Frânturi de paradis va fi vernisată în seara de joi, 10 noiembrie, de la ora 18.00, la Palatul Baroc din Piaţa Unirii, ocazie cu care vor fi anunţate şi rezultatele concursului Film MOB-il. Intrarea este liberă.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015