• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Frumoasele Timişoarei se întrec în fotogenie, la Clubul Foto Iris

Publicat de Nicoleta Bodiu 25 Noiembrie 2011

Oglindă, oglinjoară, cine e cea mai frumoasă studentă din Timişoara? Răspunsul îl veţi putea afla şi singuri, dacă veţi trece pragul Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara, unde vor fi expuse fotografiile din cadrul concursului studenţesc “Fotogenie” din acest an.

Concurentele s-au lăsat fotografiate de Radu Carnaru, în cadrul unei şedinţe foto gratuite organizate sub îndrumarea lui Damian Diaconescu, coordonatorul Clubului Foto Iris. Înscrise în concurs au fost doar câte două fotografii ale fiecărei concurente, care vor putea fi admirate în cadrul unei expoziţii montate pe holul Casei de Cultură a Studenţilor (bd. Carol I nr. 9).

Expoziţia “Fotogenie 2011” va fi vernisată vineri, 25 noiembrie 2011, de la ora 19.00, cu aceeaşi ocazie urmând a fi acordate şi premiile celei de-a XIV-a ediţie a concursului studenţesc organizat de Clubul Foto Iris. Pe lângă premiile de fotogenie, juriul va acorda şi un premiu special “Toni Vlad”, în memoria directorului CCS Timişoara din perioada 1990 – 2004, care a încurajat acest gen de concursuri şi festivaluri naţionale care celebrează frumuseţea feminină, precum şi un premiu acordat de Institutul Francez din Timişoara, înmânat de directorul acestui institut, dl. Thierry Sette, precizează organizatorii evenimentului.

Juriul concursului este compus din Gheorghe Şfaiţer, director de imagine al Tvr Timişoara, Istvan Darida, conferenţiar la Catedra de Actorie a UVT, actorul Adrian Korek şi coregraful Marcel Botscheller.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015