• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

“Între alb și negru”: fotografie din adâncurile pământului

Publicat de Pagini de Cultura 5 Decembrie 2011

Fascinanta lume ascunsă în adâncurile pământului e scoasă la lumină, şi în acest an, de iubitorii de fotografie din cadrul Asociaţiei Speologice Prusik. Fotografiile realizate de aceştia în peşterile din zona de vest a ţării vor fi expuse pe parcursul acestei luni la Casa Adam Müller Guttenbrunn din Timişoara. Intitulată Între alb şi negru, expoziţia de artă fotografică subterană va fi vernisată marţi, 6 decembrie, de la ora 18.30.

Evenimentul este la cea de-a XII-a ediţie și, ca în fiecare an, reprezintă rodul muncii de peste an a asociaţiei în domeniul fotografiei subterane. Scopul expoziţiei este de a aduce în faţa publicului larg latura extravagantă a lumii subterane. Natura ne-a oferit frumuseţi nebănuite în locuri greu accesibile. Veniţi să descoperiţi lumea fascinantă ce se ascunde în adâncurile pământului!, astfel sună invitaţia adresată timişorenilor de către organizatorii expoziţiei.

Fotografiile vor rămâne expuse la Casa Adam Müller Guttenbrunn în perioada 7 – 21 decembrie, putând fi vizitată zilnic, între orele 9 – 18. Intrarea este liberă.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015