• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Viţa de Vie, de 15 ani în muzică

Publicat de Iuliana Bobora 23 Februarie 2012

Formaţia Viţa de Vie a atins vârsta de 15 ani de la lansarea în muzica românească. Pentru a sărbători acest eveniment trupa organizează doua concerte, unul în Bucureşti şi altul în Timişoara.

Sorin Dănescu (clape), Sorin “pupe” Tănase (tobe), Adrian Ciuplea (bas), Cezar Popescu (chitară) şi Adrian Despot (voce, chitară) ajung în Timişoara pe 11 martie. Concertul va avea loc la Filarmonica Banatul, de la ora 20.00, şi va fi unul ieşit din tipare, prin prisma faptului că toate piesele vor fi acustice, inclusiv Basul şi cu toba mare. În Capitală, cei cinci muzicieni vor fi aniversaţi în seara de 20 martie, la Opera Naţională Bucureşti, de la aceeaşi oră.

În 1996 s-a închegat formaţia Viţa de Vie, iar la numai un an a fost lansat albumul de debut, Rahova. A cunoscut succesul în 1999, când a ieşit pe piaţa muzicală materialul discografic, Fenomental. Viţa de Vie a scos până în present 7 albume, cel mai recent se numeşte Fetish, iar conform declaraţiilor componenţilor trupei, lucrează la încă două materiale, unul acustic şi unul electric.

Biletele se pot achiziţiona din reţeaua Eventim – magazinele Vodafone, Orange, Germanos, librăriile Humanitas şi Cărtureşti sau de la Filarmonica Banatul, dar şi online, de pe eventim.ro. Preţul biletelor variază pe categorii: categoria I – 70 de lei, categoria II – 50 şi categoria III – 30 de lei.

Experiment teatral în PREMIERĂ la Teatrul Maghiar: Forbidden Books

Spectacolul încearcă să descifreze care au fost influențele culturale importante pentru „mileniali”, în contextul exploziei lumii digitale.

Once Upon a Time in Romania – Filme versus corupţie

Intră în concurs! Îţi poţi înscrie clipul video în competiţia de scurtmetraje până pe 1 decembrie 2017.

Un maestru al realismului fantastic la Muzeul de Artă Timişoara

Curatorii expoziţiei propun publicului Muzeului de Artă Timişoara un parcurs prin vasta operă a lui Tudor Banuş.

Festivalul de Teatru Clasic de la Arad spune… poveşti

Iubitorii de teatru sunt aşteptaţi să descopere poveştile celor 10 zile de Festival la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015