• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Viţa de Vie, de 15 ani în muzică

Publicat de Iuliana Bobora 23 Februarie 2012

Formaţia Viţa de Vie a atins vârsta de 15 ani de la lansarea în muzica românească. Pentru a sărbători acest eveniment trupa organizează doua concerte, unul în Bucureşti şi altul în Timişoara.

Sorin Dănescu (clape), Sorin “pupe” Tănase (tobe), Adrian Ciuplea (bas), Cezar Popescu (chitară) şi Adrian Despot (voce, chitară) ajung în Timişoara pe 11 martie. Concertul va avea loc la Filarmonica Banatul, de la ora 20.00, şi va fi unul ieşit din tipare, prin prisma faptului că toate piesele vor fi acustice, inclusiv Basul şi cu toba mare. În Capitală, cei cinci muzicieni vor fi aniversaţi în seara de 20 martie, la Opera Naţională Bucureşti, de la aceeaşi oră.

În 1996 s-a închegat formaţia Viţa de Vie, iar la numai un an a fost lansat albumul de debut, Rahova. A cunoscut succesul în 1999, când a ieşit pe piaţa muzicală materialul discografic, Fenomental. Viţa de Vie a scos până în present 7 albume, cel mai recent se numeşte Fetish, iar conform declaraţiilor componenţilor trupei, lucrează la încă două materiale, unul acustic şi unul electric.

Biletele se pot achiziţiona din reţeaua Eventim – magazinele Vodafone, Orange, Germanos, librăriile Humanitas şi Cărtureşti sau de la Filarmonica Banatul, dar şi online, de pe eventim.ro. Preţul biletelor variază pe categorii: categoria I – 70 de lei, categoria II – 50 şi categoria III – 30 de lei.

Şcoala de vară de leadership cultural, la Universitatea de Vest

Proiectul este iniţiat de Universitatea de Vest din Timişoara în cadrul programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Vara începe cu Sărbătoarea muzicii – Fête de la musique!

La Timișoara prelungim sărbătoarea cu încă o zi pentru a pune în valoare tineri artiști pe scena muzicală franceză și românească.

Cântecele aerului – al doilea modul al Atelierului IDENTITATE

Cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate este programat în perioada 2-6 iulie 2018. Data-limită pentru înscrieri este 28 iunie.

FOTOGRAFIE: În mijlocul evenimentelor din Mai 1968

La o jumătate de secol după evenimentele din mai 68, expoziţia ne aruncă înapoi în Parisul manifestaţiilor studenţeşti.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015