• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Misha Katz, din nou la Timişoara

Publicat de Nicoleta Bodiu 15 Martie 2012

Celebrul dirijor Misha Katz revine în oraşul de pe Bega. Maestrul va sta la pupitrul dirijoral al Filarmonicii Banatul în seara de vineri, 16 martie 2012, într-un concert care le propune melomanilor două lucrări în primă audiţie la Timişoara.

Seara muzicală va fi deschisă de lucrarea pentru orchestră Études-tableaux compusă de Serghei Rahmaninov şi orchestrată de Ottorino Respighi, din care publicul va avea ocazia să asculte, în primă audiţie, două părţi: La mer et les mouettes op. 39 nr. 2 şi La foire op. 33 nr. 4. În continuare violonistul Ilian Gârneţ, din Republica Moldova, va interpreta Concertul pentru vioară şi orchestră în re minor op. 47, de Jean Sibelius, iar în final, orchestra şi corul filarmonicii, dirijat de maestrul Iosif Todea, vor interpreta o lucrare vocal-simfonică, Cantata “Ioan Damaschinul” op. 1 de Serghei Taneev, tot în primă audiţie.

Concertul va fi găzduit de Sala Capitol, începând cu ora 19. Biletele de intrare, la preţurile de 20 lei, 30 lei la lojă, respectiv 10 lei cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari, se găsesc la agenţia de bilete a Filarmonicii Banatul.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015