• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Baloane şi steguleţe colorate, personaje de poveste şi multă voie bună: Teatrul Merlin din Timişoara sărbătoreşte Ziua Mondială a teatrului de păpuşi alături de cei dragi, alături de spectatori. Astfel, miercuri, 21 martie, copiilor mici şi mari deopotrivă li se pregăteşte o întâlnire plină de haz cu Păcală, după care păpuşile vor porni prin oraş, într-un alai plin de culoare la care sunteţi invitaţi să vă alăturaţi.

Păcală, în regia lui Ştefan Sasu, unul dintre cele mai iubite spectacole ale stagiunii, va fi adus în faţa micilor spectatori de la ora 11. Povestea plină de peripeţii scrisă de Ion Creangă va fi transpusă în scenă de actorii Răzvan Munteanu, Doru Maniu, Laurenţiu Pleşa, Adrian Balint, Maria Kristofoletti, Nicolae Pârvulescu, Gina Macovei şi Luana Uncruțiu.

Într-un decor semnat de Emil Grama, cu multe elemente etnografice, şi pe muzica lui Marius Mihalca, spectacolul cu măşti şi actori la vedere este unul plin de culoare, cu valenţe în actualitate. Regăsim aici hazul şi isteţimea populară ca un antidot la prostia şi lăcomia omenească.

Mai apoi, actorii Teatrului Merlin scot păpuşile în plină stradă, pornind prin oraş. Aşteptăm să ne/vă întâlnim în Piaţa Dacia şi în Piaţa Unirii între orele 13.30 şi 15.00. Contra urărilor voastre de bine, dăruim baloane şi steguleţe colorate. Veniţi să ne cunoaşteţi mai bine! Veniţi să ne spuneţi “La mulţi ani” de ziua noastră!, îi îndeamnă reprezentanţii Teatrului Merlin pe micii spectatori.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015