• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Seară de Orient(are) la Cărtureşti

Publicat de Pagini de Cultura 21 Martie 2012

Începând din această săptămână, ceainăria Cărtureşti Mercy va găzdui, în fiecare lună, un şir de evenimente sub titlul Seară de Orient(are). Editura Herald şi Asociaţia Nippon M Karate Timişoara în colaborare cu librăriile Cărtureşti Timişoara pornesc într-o călătorie de descoperire a culturii orientale.

Prima oprire: Mintea Zen, Mintea Începătorului, una din marile cărţi spirituale moderne, recomandată ca fiind cea mai bună lucrare de introducere în doctrina Zen. Autorul acestei cărţi a fost unul dintre cei mai influenţi maeştri spirituali ai secolului XX. Călugăr japonez de descendenţă Soto, Suzuki şi-a transmis învăţătura în Statele Unite din 1959 până la moarte.

Seara de Orient(are) este un eveniment care încearcă să strângă în jurul unor cărţi (sau alte produse culturale) relevante pentru ceea ce înseamnă cultura Zen, arte marţiale, civilizaţie japoneză, oameni care au căutări sau întrebări vis-a-vis de această zonă spirituală, precizează organizatorii evenimentului.

Moderată de Mircea Dragu, prima dintre serile de “orint(are)” va avea loc joi, 22 martie, de la ora 18:30, la ceainăria Cărtureşti Mercy.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015