• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Actorul Vladimir Jurăscu, aniversat pe scena Naţionalului timişorean

Publicat de Pagini de Cultura 23 Aprilie 2012

Vladimir Jurăscu îşi sărbătoreşte cei 85 de ani de viaţă pe scenă. Prietenii şi admiratorii actorului sunt aşteptaţi să-i stea alături marţi, 24 aprilie, de la ora 18, în Sala Mare a Teatrului Naţional Timişoara, care îi dedică decanului său de vârstă un spectacol aniversar. Evenimentul va marca totodată şi împlinirea a 65 de ani de carieră teatrală a artistului.

Vladimir Jurăscu este, prin rolurile sale, un nume indisolubil legat de istoria Teatrului Naţional, iar prin prezenţa sa constantă în emisiunile Radio Timişoara, ca şi în cenaclurile şi cafenele literare organizate de-a lungul anilor, este şi va rămâne un reper în viaţa culturală a Timişoarei, precizează Codruţa Popov, Secretar literar la Teatrul Naţional Timişoara.

Născut pe 24 aprilie 1927, la Chişinău, Vladimir Jurăscu s-a stabilit în anul 1969 la Timişoara, oraş al cărei cetăţean de onoare devine în 2002. De-a lungul carierei sale artistice, Vladimir Jurăscu a avut prilejul să joace pe scenele a patru teatre naţionale, având la activ peste 300 de roluri. Cele mai recente sunt rolurile lui Agamiță Dandanache, în O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale (regia Ada Lupu) şi Patriarhul / Miliţianul în Ţarul Ivan îşi schimbă meseria de M. Bulgakov (regia Sabin Popescu), spectacole care au avut premiera pe parcursul anului trecut, la Teatrul Naţional Timişoara.

Experiment teatral în PREMIERĂ la Teatrul Maghiar: Forbidden Books

Spectacolul încearcă să descifreze care au fost influențele culturale importante pentru „mileniali”, în contextul exploziei lumii digitale.

Once Upon a Time in Romania – Filme versus corupţie

Intră în concurs! Îţi poţi înscrie clipul video în competiţia de scurtmetraje până pe 1 decembrie 2017.

Un maestru al realismului fantastic la Muzeul de Artă Timişoara

Curatorii expoziţiei propun publicului Muzeului de Artă Timişoara un parcurs prin vasta operă a lui Tudor Banuş.

Festivalul de Teatru Clasic de la Arad spune… poveşti

Iubitorii de teatru sunt aşteptaţi să descopere poveştile celor 10 zile de Festival la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015