• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Actorul Vladimir Jurăscu, aniversat pe scena Naţionalului timişorean

Publicat de Pagini de Cultura 23 Aprilie 2012

Vladimir Jurăscu îşi sărbătoreşte cei 85 de ani de viaţă pe scenă. Prietenii şi admiratorii actorului sunt aşteptaţi să-i stea alături marţi, 24 aprilie, de la ora 18, în Sala Mare a Teatrului Naţional Timişoara, care îi dedică decanului său de vârstă un spectacol aniversar. Evenimentul va marca totodată şi împlinirea a 65 de ani de carieră teatrală a artistului.

Vladimir Jurăscu este, prin rolurile sale, un nume indisolubil legat de istoria Teatrului Naţional, iar prin prezenţa sa constantă în emisiunile Radio Timişoara, ca şi în cenaclurile şi cafenele literare organizate de-a lungul anilor, este şi va rămâne un reper în viaţa culturală a Timişoarei, precizează Codruţa Popov, Secretar literar la Teatrul Naţional Timişoara.

Născut pe 24 aprilie 1927, la Chişinău, Vladimir Jurăscu s-a stabilit în anul 1969 la Timişoara, oraş al cărei cetăţean de onoare devine în 2002. De-a lungul carierei sale artistice, Vladimir Jurăscu a avut prilejul să joace pe scenele a patru teatre naţionale, având la activ peste 300 de roluri. Cele mai recente sunt rolurile lui Agamiță Dandanache, în O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale (regia Ada Lupu) şi Patriarhul / Miliţianul în Ţarul Ivan îşi schimbă meseria de M. Bulgakov (regia Sabin Popescu), spectacole care au avut premiera pe parcursul anului trecut, la Teatrul Naţional Timişoara.

Vara începe cu Sărbătoarea muzicii – Fête de la musique!

La Timișoara prelungim sărbătoarea cu încă o zi pentru a pune în valoare tineri artiști pe scena muzicală franceză și românească.

Cântecele aerului – al doilea modul al Atelierului IDENTITATE

Cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate este programat în perioada 2-6 iulie 2018. Data-limită pentru înscrieri este 28 iunie.

FOTOGRAFIE: În mijlocul evenimentelor din Mai 1968

La o jumătate de secol după evenimentele din mai 68, expoziţia ne aruncă înapoi în Parisul manifestaţiilor studenţeşti.

“Smart Cities” – tema Street Delivery din acest an

Street Delivery, evenimentul care deschide strada pentru oameni şi o închide pentru maşini, ajunge la ediţia a XII-a în Timişoara.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015