• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Improvizaţie teatrală în festival. Începe FIFITUT 2012

Publicat de Ana Brunner 30 Aprilie 2012

Patru zile de improvizaţie teatrală, în care îşi vor da concursul nu mai puţin de 50 de studenţi francofoni din ţară şi străinătate. Asta li se pregăteşte iubitorilor de teatru din metropola bănăţeană, unde luni, 30 aprilie, va prinde startul o nouă ediţie a Festivalului Internaţional de Improvizaţie şi Teatru Universitar din Timişoara – FIFITUT 2012.

Ajuns la cea de-a cincea ediţie, festivalul se va desfăşura în perioada 30 aprilie – 3 mai, fiind unul ambiţios şi de această dată. Evenimentul va reuni la Timişoara trupe de improvizaţie teatrală din toată România (Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, Baia Mare, Sibiu), dar şi trupe de teatru din străinătate (Ungaria, Ucraiana, Franţa). “Meciurile” FIFITUT se vor disputa între orele 18-22, la Casa Adam Muller Guttenbrunn din Timişoara, dar şi la Liceul Teoretic Jean-Louis Calderon (miercuri, 2 mai).

Iniţiat în 2008, proiectul FIFITUT are drept scop popularizarea teatrului de improvizaţie care se dezvoltă din ce în ce mai mult în toată Europa, şi de a aduce pe scenă actori români şi europeni buni, atât din punct de vedere al jocului lor cât şi al măiestriei lor lingvistice în ceea ce priveşte limba franceză, precizează organizatorii evenimentului. FIFITUT este singurul festival de teatru de improvizaţie organizat în România, propus şi organizat de Lectoratul francez din cadrul Universitaţii de Vest din Timişoara, Asociaţia Hexagon şi realizat în colaborare cu Ambasada Franţei.

Întregul program al evenimentului îl aveţi mai jos (click pe imagine pentru a mări).

Experiment teatral în PREMIERĂ la Teatrul Maghiar: Forbidden Books

Spectacolul încearcă să descifreze care au fost influențele culturale importante pentru „mileniali”, în contextul exploziei lumii digitale.

Once Upon a Time in Romania – Filme versus corupţie

Intră în concurs! Îţi poţi înscrie clipul video în competiţia de scurtmetraje până pe 1 decembrie 2017.

Un maestru al realismului fantastic la Muzeul de Artă Timişoara

Curatorii expoziţiei propun publicului Muzeului de Artă Timişoara un parcurs prin vasta operă a lui Tudor Banuş.

Festivalul de Teatru Clasic de la Arad spune… poveşti

Iubitorii de teatru sunt aşteptaţi să descopere poveştile celor 10 zile de Festival la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015