• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Ateliere de măşti asiatice la Timişoara

Publicat de Pagini de Cultura 4 Mai 2012

Institutul francez din Timişoara şi Librăria Cartea de nisip vă invită duminică, 06 mai 2012, de la ora 17, cu mic, cu mare, să ascultaţi poveşti şi să vă puneţi imaginaţia la încercare într-un atelier de creaţie cu tema Măşti asiatice.

Evenimentul va consta în crearea de măşti inspirate de Carnavalul tradiţional chinezesc şi de Teatrul japonez „Kabuki”, activitate ludică pe fond muzical japonez şi chinezesc. Vom asculta poveşti şi lecturi, vom colora, vom picta şi vom decupa, punctează organizatorii atelierului de creaţie.

Gazda evenimentului este librăria Cartea de Nisip (str. V. V. Delamarina, nr. 1), iar animatorul Matsimouna Zitou va încânta onorata audienţă cu poveşti din cele mai frumoase. Intrarea este liberă, iar participarea se face pe bază de înscriere (la adresele de email carteadenisip@grupullibrarium.ro, victor.marian@librariumgrup.ro sau carmen.ispasoiu@institutfrancais-roumanie.com, sau la numerele de telefon 0256-433094, 0758-024256 sau 0756-158765.

Acest eveniment bilingv (francez – român) este recomandat copiilor peste 7 ani.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015