• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Barocul prinde glas la Muzeul de Artă din Timişoara

Publicat de Nicoleta Bodiu 25 Mai 2012

Melomanii din Timişoara sunt invitați să savureze, în compania tinerilor artiști, parfumul unei epoci demult apuse, apreciată și astăzi pentru cultura sa extrem de rafinată. Sâmbăta, 26 mai 2012, de la ora 17.00, la Palatul Baroc din Piaţa Unirii va avea loc un spectacol muzical cu tematică barocă, susţinut de câţiva studenți masteranzi ai Facultății de muzică din Timișoara.

Evenimentul face parte din cadrul proiectului BAROCUL ÎN IPOSTAZE CONTEMPORANE, coordonat de prof. univ. dr. Felician Roşca, Andrada-Raluca Mihalca (director de proiect) şi Adrian Marcovici (director artistic).

Cu acest prilej, publicul va avea ocazia să-i urmărească pe tinerii interpreți Crina Mehedinți (pian), Valentina Zaha (soprană), Andrada-Raluca Mihalca (pian), Stana Milu (oboi) și István Molnár (flaut), îmbrăcați în costume de epocă, interpretând cu măiestrie lucrări de Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel și Arcangelo Corelli. Purtând semnătura regizorală a prof. Claudiu Dogaru, spectacolul va avea parte şi de o apariție inedită a actorului Adrian Korek.

Spectacolul de la Palatul Baroc din Timişoara va fi precedat în aceeaşi zi, de la ora 11.00, de un concert susţinut la Teatrul din Oravița. În cadrul aceluiaşi proiect au mai avut loc alte două spectacole cu tematică barocă, susţinute în data de 20 mai 2012, la Liebling (Biserica Evanghelică) și Lugoj (Biserica Reformată).

Şcoala de vară de leadership cultural, la Universitatea de Vest

Proiectul este iniţiat de Universitatea de Vest din Timişoara în cadrul programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Vara începe cu Sărbătoarea muzicii – Fête de la musique!

La Timișoara prelungim sărbătoarea cu încă o zi pentru a pune în valoare tineri artiști pe scena muzicală franceză și românească.

Cântecele aerului – al doilea modul al Atelierului IDENTITATE

Cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate este programat în perioada 2-6 iulie 2018. Data-limită pentru înscrieri este 28 iunie.

FOTOGRAFIE: În mijlocul evenimentelor din Mai 1968

La o jumătate de secol după evenimentele din mai 68, expoziţia ne aruncă înapoi în Parisul manifestaţiilor studenţeşti.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015