• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Barocul prinde glas la Muzeul de Artă din Timişoara

Publicat de Nicoleta Bodiu 25 Mai 2012

Melomanii din Timişoara sunt invitați să savureze, în compania tinerilor artiști, parfumul unei epoci demult apuse, apreciată și astăzi pentru cultura sa extrem de rafinată. Sâmbăta, 26 mai 2012, de la ora 17.00, la Palatul Baroc din Piaţa Unirii va avea loc un spectacol muzical cu tematică barocă, susţinut de câţiva studenți masteranzi ai Facultății de muzică din Timișoara.

Evenimentul face parte din cadrul proiectului BAROCUL ÎN IPOSTAZE CONTEMPORANE, coordonat de prof. univ. dr. Felician Roşca, Andrada-Raluca Mihalca (director de proiect) şi Adrian Marcovici (director artistic).

Cu acest prilej, publicul va avea ocazia să-i urmărească pe tinerii interpreți Crina Mehedinți (pian), Valentina Zaha (soprană), Andrada-Raluca Mihalca (pian), Stana Milu (oboi) și István Molnár (flaut), îmbrăcați în costume de epocă, interpretând cu măiestrie lucrări de Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel și Arcangelo Corelli. Purtând semnătura regizorală a prof. Claudiu Dogaru, spectacolul va avea parte şi de o apariție inedită a actorului Adrian Korek.

Spectacolul de la Palatul Baroc din Timişoara va fi precedat în aceeaşi zi, de la ora 11.00, de un concert susţinut la Teatrul din Oravița. În cadrul aceluiaşi proiect au mai avut loc alte două spectacole cu tematică barocă, susţinute în data de 20 mai 2012, la Liebling (Biserica Evanghelică) și Lugoj (Biserica Reformată).

Teatrul Maghiar se pregăteşte pentru o nouă premieră: „Dansând în noapte”

A patra premieră din stagiunea 2017/2018, va fi un musical bazat pe filmul renumitului regizor Lars von Trier, „Dansând în noapte”.

MyFrenchFilmFestival 2018 – o lună gratuită de film francez online

Film francez oriunde v-aţi afla! Mai exact, MyFrenchFilmFestival – primul festival de film francez online.

Un maestru al realismului fantastic la Muzeul de Artă Timişoara

Curatorii expoziţiei propun publicului Muzeului de Artă Timişoara un parcurs prin vasta operă a lui Tudor Banuş.

EXPOZIŢIE-EVENIMENT: Heinrich Schliemann – Descoperitorul Troiei

Până pe 25 februarie 2018, vizitatorii vor putea admira artefacte unice, alese din descoperirile făcute la Troia şi Micene.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015