• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Barocul prinde glas la Muzeul de Artă din Timişoara

Publicat de Nicoleta Bodiu 25 Mai 2012

Melomanii din Timişoara sunt invitați să savureze, în compania tinerilor artiști, parfumul unei epoci demult apuse, apreciată și astăzi pentru cultura sa extrem de rafinată. Sâmbăta, 26 mai 2012, de la ora 17.00, la Palatul Baroc din Piaţa Unirii va avea loc un spectacol muzical cu tematică barocă, susţinut de câţiva studenți masteranzi ai Facultății de muzică din Timișoara.

Evenimentul face parte din cadrul proiectului BAROCUL ÎN IPOSTAZE CONTEMPORANE, coordonat de prof. univ. dr. Felician Roşca, Andrada-Raluca Mihalca (director de proiect) şi Adrian Marcovici (director artistic).

Cu acest prilej, publicul va avea ocazia să-i urmărească pe tinerii interpreți Crina Mehedinți (pian), Valentina Zaha (soprană), Andrada-Raluca Mihalca (pian), Stana Milu (oboi) și István Molnár (flaut), îmbrăcați în costume de epocă, interpretând cu măiestrie lucrări de Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel și Arcangelo Corelli. Purtând semnătura regizorală a prof. Claudiu Dogaru, spectacolul va avea parte şi de o apariție inedită a actorului Adrian Korek.

Spectacolul de la Palatul Baroc din Timişoara va fi precedat în aceeaşi zi, de la ora 11.00, de un concert susţinut la Teatrul din Oravița. În cadrul aceluiaşi proiect au mai avut loc alte două spectacole cu tematică barocă, susţinute în data de 20 mai 2012, la Liebling (Biserica Evanghelică) și Lugoj (Biserica Reformată).

Experiment teatral în PREMIERĂ la Teatrul Maghiar: Forbidden Books

Spectacolul încearcă să descifreze care au fost influențele culturale importante pentru „mileniali”, în contextul exploziei lumii digitale.

Once Upon a Time in Romania – Filme versus corupţie

Intră în concurs! Îţi poţi înscrie clipul video în competiţia de scurtmetraje până pe 1 decembrie 2017.

Un maestru al realismului fantastic la Muzeul de Artă Timişoara

Curatorii expoziţiei propun publicului Muzeului de Artă Timişoara un parcurs prin vasta operă a lui Tudor Banuş.

Festivalul de Teatru Clasic de la Arad spune… poveşti

Iubitorii de teatru sunt aşteptaţi să descopere poveştile celor 10 zile de Festival la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015