• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

La Teatrul Merlin se expun colectii de… te miri ce

Publicat de Pagini de Cultura 23 Mai 2012

Ai strâns de-a lungul timpului timbre, şerveţele, păpuşi, ursuleţi sau… te miri ce? Eşti poftit să-ţi expui colecţia la Teatrul pentru copii şi tineri Merlin. Inedita expoziţie va fi prezentată publicului din 29 mai, în sala Burattino din Bastionul Theresia.

Am iniţiat acest proiect dintr-un sentiment de nostalgie. Sunt sigură că toţi cei care acum sunt părinţi, au avut în copilărie de mici pasiuni de colecţionari. Colecţionarea de obiecte (fie că era vorba de şerveţele, maşinuţe sau timbre), precum şi celebrele „schimburi” ne-au bucurat tare în copilărie. Aş vrea ca de acest sentiment să aibă parte şi copiii din ziua de azi. În plus, îi învăţăm astfel să relaţioneze, să îşi facă prieteni, să împărtăşească pasiuni, spune Eva Labadi, directoarea Teatrului Merlin.

Cei care doresc să…. se laude cu colecţiile pe care le au, trebuie să să le aducă la Teatrul Merlin până în 27 mai. Ele vor sta expuse în sala Burattino din 29 mai, de la ora 17 (când va avea loc vernisajul) până în 14 iunie, când, de la ora 13, va avea loc o întâlnire a colecţionarilor la care doritorii pot face schimb de obiecte. După eveniment, colecţiile vor reveni la proprietari.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015