• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Medalion Claude Debussy la Filarmonica Banatul

Publicat de Pagini de Cultura 8 Iunie 2012

În acest an se împlinesc 150 de ani de la naşterea lui Claude Debussy. Celebrul compozitor va fi celebrat la Timişoara printr-un recital susţinut de soprana Nicoleta Colceiar, acompaniată la pian de cuplul de muzicieni Manuela Iana-Mihăilescu şi Dragoş Mihăilescu.

Seara Claude Debussy va avea loc sâmbătă, 9 iunie 2012, ora 19, la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul. Cu acest prilej, melomanilor timişoreni li se pregătesc spre audiţie lucrările: Petite Suite (Mica Suită) pentru pian la patru mâini (Duo Mihăilescu), Chansons pe versuri de Paul Bourget, Chanson pe versuri de Theodore de Banville (Nicoleta Colceiar şi Manuela Iana-Mihăilescu), Hommage a Rameau – Omagiu lui Rameau din caietul I – Images pentru pian (Dragoş Mihăilescu), Ballades – Balade pe versuri de Francois Villon (Nicoleta Colceiar şi Manuela Iana-Mihăilescu), Jardins sous la pluie – Grădini sub ploaie din ciclul Estampes (Dragoş Mihăilescu), Le jet d’eau – Jetul de apă pe versuri de Baudelaire, Apparition – Apariţie pe versuri de Mallarmé (Nicoleta Colceiar şi Manuela Iana-Mihăilescu) şi Marche écossaise – Marţ scoţian pentru pian la patru mâini (Duo Mihăilescu).

Şcoala de vară de leadership cultural, la Universitatea de Vest

Proiectul este iniţiat de Universitatea de Vest din Timişoara în cadrul programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Vara începe cu Sărbătoarea muzicii – Fête de la musique!

La Timișoara prelungim sărbătoarea cu încă o zi pentru a pune în valoare tineri artiști pe scena muzicală franceză și românească.

Cântecele aerului – al doilea modul al Atelierului IDENTITATE

Cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate este programat în perioada 2-6 iulie 2018. Data-limită pentru înscrieri este 28 iunie.

FOTOGRAFIE: În mijlocul evenimentelor din Mai 1968

La o jumătate de secol după evenimentele din mai 68, expoziţia ne aruncă înapoi în Parisul manifestaţiilor studenţeşti.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015