• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Muzică tradiţională sud-coreană în Mica Vienă

Publicat de Pagini de Cultura 17 Iulie 2012

Un concert inedit pe ritmuri de tobe tradiţionale din Hamyang li se pregăteşte timişorenilor pentru seara de joi, 19 iulie. Vedetele serii vor fi aproape 100 de muzicieni din Corea de Sud, membrii Orchestrei de suflători “DABEYOT”. Dirijaţi de maestrul Gya Jun, artiştii vor interpreta muzică din filme, jazz şi muzică tradiţională sud-coreană. Evenimentul va avea loc în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul, începând cu ora 20.

Ineditul concert se înscrie în rândul manifestărilor din acest an din cadrul proiectului cultural „Timişoara Mica Vienă”, iar accesul publicului este gratuit. Concertul de la Timişoara dă startul unui turneu european al celebrei formaţii, care va continua în Budapesta şi în Viena.

Din motive de spaţiu scenic, orchestra având aproape 100 de muzicieni, şi de protecţie a valoroaselor instrumente muzicale din lemn de suflat şi percuţie, care ar putea fi afectate de caniculă sau intemperii, am fost obligaţi să programăm concertul în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul şi nu în Piaţa Unirii, cum era prevăzut iniţial, declară Ioan Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul.

Evenimentul este organizat de Primăria Timişoara, Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, Asociaţia Prophilharmonia, Fundaţia Academică Culturală Timişoara (FACT) şi Filarmonica Banatul.

Şcoala de vară de leadership cultural, la Universitatea de Vest

Proiectul este iniţiat de Universitatea de Vest din Timişoara în cadrul programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Vara începe cu Sărbătoarea muzicii – Fête de la musique!

La Timișoara prelungim sărbătoarea cu încă o zi pentru a pune în valoare tineri artiști pe scena muzicală franceză și românească.

Cântecele aerului – al doilea modul al Atelierului IDENTITATE

Cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate este programat în perioada 2-6 iulie 2018. Data-limită pentru înscrieri este 28 iunie.

FOTOGRAFIE: În mijlocul evenimentelor din Mai 1968

La o jumătate de secol după evenimentele din mai 68, expoziţia ne aruncă înapoi în Parisul manifestaţiilor studenţeşti.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015