• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Muzică tradiţională sud-coreană în Mica Vienă

Publicat de Pagini de Cultura 17 Iulie 2012

Un concert inedit pe ritmuri de tobe tradiţionale din Hamyang li se pregăteşte timişorenilor pentru seara de joi, 19 iulie. Vedetele serii vor fi aproape 100 de muzicieni din Corea de Sud, membrii Orchestrei de suflători “DABEYOT”. Dirijaţi de maestrul Gya Jun, artiştii vor interpreta muzică din filme, jazz şi muzică tradiţională sud-coreană. Evenimentul va avea loc în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul, începând cu ora 20.

Ineditul concert se înscrie în rândul manifestărilor din acest an din cadrul proiectului cultural „Timişoara Mica Vienă”, iar accesul publicului este gratuit. Concertul de la Timişoara dă startul unui turneu european al celebrei formaţii, care va continua în Budapesta şi în Viena.

Din motive de spaţiu scenic, orchestra având aproape 100 de muzicieni, şi de protecţie a valoroaselor instrumente muzicale din lemn de suflat şi percuţie, care ar putea fi afectate de caniculă sau intemperii, am fost obligaţi să programăm concertul în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul şi nu în Piaţa Unirii, cum era prevăzut iniţial, declară Ioan Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul.

Evenimentul este organizat de Primăria Timişoara, Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, Asociaţia Prophilharmonia, Fundaţia Academică Culturală Timişoara (FACT) şi Filarmonica Banatul.

Experiment teatral în PREMIERĂ la Teatrul Maghiar: Forbidden Books

Spectacolul încearcă să descifreze care au fost influențele culturale importante pentru „mileniali”, în contextul exploziei lumii digitale.

Once Upon a Time in Romania – Filme versus corupţie

Intră în concurs! Îţi poţi înscrie clipul video în competiţia de scurtmetraje până pe 1 decembrie 2017.

Un maestru al realismului fantastic la Muzeul de Artă Timişoara

Curatorii expoziţiei propun publicului Muzeului de Artă Timişoara un parcurs prin vasta operă a lui Tudor Banuş.

Festivalul de Teatru Clasic de la Arad spune… poveşti

Iubitorii de teatru sunt aşteptaţi să descopere poveştile celor 10 zile de Festival la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015