• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Oraviţa îmbracă haine de sărbătoare. Încep Zilele Muzicii

Publicat de Pagini de Cultura 31 Iulie 2012

Renumitul saxofonist Claude Delangle, profesor la Conservatorul Superior de Muzică din Paris, şi soţia sa, pianista Odile Delangle, sunt invitaţii speciali din acest an ai Festivalului Internaţional Zilele Muzicii la Oraviţa, eveniment ajuns la cea de-a cincea ediţie. Cei doi artişti le-au pregătit melomanilor oraviţeni un program inedit C. Debussy şi A. Piazzolla, alături de Bogdan Zvosişteanu, în 4 august.

Programat pentru perioada 3 – 15 august 2012, festivalul doreşte să se impună în continuare ca eveniment cultural valoros, atât pe plan naţional cât şi internaţional, concertele oferite publicului anunţându-se şi la această ediţie de cea mai înaltă ţinută. Drept dovadă stau solişti de talie internaţională care au ales să revină la Oraviţa şi în această vară, printre care soprana Simina Ivan, violoniştii Bogdan Zvorişteanu şi Dorin Matea, violoncelista Alexandra Guţu sau mezzo-soprana Aura Twarowska. Concertele vor avea loc pe scena Teatrului Vechi Mihai Eminescu, a cărui relansare în circuitul valorilor europene a fost în ultimii ani o preocupare a organizatorilor Festivalului Internaţional Zilele Muzicii la Oraviţa. Fiecare concert va avea loc la ora 19, iar intrarea este liberă.

Concertul de deschidere va avea loc în seara de vineri, 3 august, Simina Ivan, Manuela Iana-Mihăilescu şi Dragoş Mihăilescu interpretând arii şi piese la patru mâini de W. A. Mozart.

Pe modelul ediţiilor precedente, şi în acest an festivalul va fi precedat, în perioada 30 iulie – 5 august 2012, de Cursuri de măiestrie de canto susţinute de soprana Simina Ivan – solistă a Operei de Stat din Viena și cursuri de măiestrie violonistică susținute de Bogdan Zvorișteanu (prim violonist al Orchestrei Suisse Romande din Geneva – Elveția). Participanţii la cursurile de măiestrie vor susţine recitaluri cu public în 5 şi 10 august, iar tineri solişti valoroşi vor evolua în concertul din 11 august: Cătălina Costin, Cristina Săvescu, Vladimir Toma, Ioan Mihăilescu. Concertul de muzică sacră oferit de mezzo-soprana Aura Twarowska va încheia festivalul în 15 august, găzduit fiind de Biserica Romano-Catolică din Oraviţa.

Întregul program al festivalului poate fi consultat pe site-ul evenimentului: www.zilelemuziciilaoravita.ro.

Vara începe cu Sărbătoarea muzicii – Fête de la musique!

La Timișoara prelungim sărbătoarea cu încă o zi pentru a pune în valoare tineri artiști pe scena muzicală franceză și românească.

Cântecele aerului – al doilea modul al Atelierului IDENTITATE

Cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate este programat în perioada 2-6 iulie 2018. Data-limită pentru înscrieri este 28 iunie.

FOTOGRAFIE: În mijlocul evenimentelor din Mai 1968

La o jumătate de secol după evenimentele din mai 68, expoziţia ne aruncă înapoi în Parisul manifestaţiilor studenţeşti.

“Smart Cities” – tema Street Delivery din acest an

Street Delivery, evenimentul care deschide strada pentru oameni şi o închide pentru maşini, ajunge la ediţia a XII-a în Timişoara.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015