• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Păcală le dă întâlnire copiilor la Muzeul Satului

Publicat de Pagini de Cultura 1 Iulie 2012

Vestitul Păcală vine să ne bucure cu isprăvile şi isteţimea sa într-un spectacol de zile mari. Într-o întâmplare aşa cum numai actorii Teatrului Merlin pot pune la cale. Păcală, în regia lui Ştefan Sasu, unul dintre cele mai iubite spectacole ale stagiunii, va fi adus în faţa micilor spectatori duminică, 1 iulie, de la ora 18.00, în aer liber, la Muzeul Satului Bănăţean.

Într-un decor semnat de Emil Grama, cu multe elemente etnografice, şi pe muzica lui Marius Mihalca, spectacolul cu măşti şi actori la vedere este unul plin de culoare, cu valenţe în actualitate. Regăsim aici hazul şi isteţimea populară ca un antidot la prostia şi lăcomia omenească.

Povestea plină de peripeţii scrisă de Ion Creangă va fi transpusă în scenă de actorii Răzvan Munteanu, Doru Maniu, Laurenţiu Pleşa, Adrian Balint, Maria Kristofoletti, Nicolae Pârvulescu, Gina Macovei şi Luana Uncruțiu. Intrarea este liberă!

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015