• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Cătălin Dorian Florescu îşi va reîntâlni cititorii timişoreni cu prilejul apariţiei celui mai recent roman al său, Jacob se hotărăşte să iubească, în colecţia “Fiction Ltd.” a Editurii Polirom – şi în ediţie digitală, în traducerea Marianei Bărbulescu.

Scriitorul elveţian de origine română va avea o întâlnire cu studenţii de la Litere joi, 29 noiembrie, la ora 14.30, în Amfiteatrul A12 din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara (B-dul Vasile Pârvan nr. 4). Întâlnirea va fi moderată de Dumitru Tucan, iar autorul o va avea alături pe scriitoarea Adriana Babeţi.

În aceeaşi zi, începând cu ora 18.00, în Jazzissimo Lounge (Str. Hector, nr. 1, Bastion), Cătălin Dorian Florescu va citi fragmente din noul său roman. Amfitrionii serii vor fi Radu Pavel Gheo şi Robert Şerban.

Cătălin Dorian Florescu a participat şi la Târgul de Carte Gaudeamus (21-25 noiembrie 2012) şi va mai susţine lecturi publice din noua sa carte în Bucureşti, Cluj, Oradea şi Iaşi. Programul lecturilor, aici.

Romanul Jacob se hotărăşte să iubească (Jacob beschliesst zu lieben), apărut la prestigioasa editură germană C.H. Beck şi desemnat “Cartea anului 2011” în Elveţia, a fost pentru mai multe luni bestseller în Elveţia şi s-a vândut pînă în prezent în peste 50.000 de exemplare în spaţiul german. De asemenea, romanul ocupă locul al III-lea în topul de vânzări Polirom la Gaudeamus 2012 (21-25 noiembrie).

Jacob se hotărăşte să iubească (Jacob beschliesst zu lieben) este cel de-al cincilea roman al lui Cătălin Dorian Florescu. Toate cărţile sale au apărut în traducere la Polirom: Vremea minunilor (2005), Drumul scurt spre casă (2006), Maseurul orb (2007), Zaira (2009, 2010).

Şcoala de vară de leadership cultural, la Universitatea de Vest

Proiectul este iniţiat de Universitatea de Vest din Timişoara în cadrul programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Vara începe cu Sărbătoarea muzicii – Fête de la musique!

La Timișoara prelungim sărbătoarea cu încă o zi pentru a pune în valoare tineri artiști pe scena muzicală franceză și românească.

Cântecele aerului – al doilea modul al Atelierului IDENTITATE

Cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate este programat în perioada 2-6 iulie 2018. Data-limită pentru înscrieri este 28 iunie.

FOTOGRAFIE: În mijlocul evenimentelor din Mai 1968

La o jumătate de secol după evenimentele din mai 68, expoziţia ne aruncă înapoi în Parisul manifestaţiilor studenţeşti.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015