• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Seară de fusion musical la Cartea de Nisip

Publicat de Pagini de Cultura 28 Noiembrie 2012

Seara de vineri, 30 noiembrie, va fi una specială pentru iubitorii de muzică experimentală. Librăria Cartea de Nisip îşi aşteaptă publicul, de la ora 20, la un concert KooperativA, primul dintr-un proiect mai amplu ce presupune un concept experimental sincretic de fusion musical cu elemente de proiecţie vizuală.

KooperativA este un proiect născut din întâlnirea dintre un muzician, un actor, un artist video şi un grafic-designer. Toţi fascinaţi de sunet. Toţi fascinaţi de imagine. Şi nu în ultimul rând, gravitând cu toţii în jurul artei teatrului. Pe cât de empatici pe atât de diferiţi, Sebastian Hamburger, Doru Iosif, Lucian Matei şi Ljubomir Popov au construit – pas cu pas, sunet cu sunet, imagine cu imagine – conceptul unui spectacol de fuziune pe care îl numesc „electro / visual”. KooperativA propune o călătorie a simţurilor printr-un spaţiu în egală măsură psihedelic, high-tech, intelectual şi emoţional, declară organizatorii evenimentului.

Grupul îi reuneşte pe Doru Iosif (instrumente de suflat, vocal), Sebastian Hamburger (baterie, sound controller, percuţie, programare sunet), Ljuba Popov (acordeon, percuţie, midi controler) şi Lucian Matei (bas, visuals).

Intrarea este liberă.

Şcoala de vară de leadership cultural, la Universitatea de Vest

Proiectul este iniţiat de Universitatea de Vest din Timişoara în cadrul programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Vara începe cu Sărbătoarea muzicii – Fête de la musique!

La Timișoara prelungim sărbătoarea cu încă o zi pentru a pune în valoare tineri artiști pe scena muzicală franceză și românească.

Cântecele aerului – al doilea modul al Atelierului IDENTITATE

Cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate este programat în perioada 2-6 iulie 2018. Data-limită pentru înscrieri este 28 iunie.

FOTOGRAFIE: În mijlocul evenimentelor din Mai 1968

La o jumătate de secol după evenimentele din mai 68, expoziţia ne aruncă înapoi în Parisul manifestaţiilor studenţeşti.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015