• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Seară de fusion musical la Cartea de Nisip

Publicat de Pagini de Cultura 28 Noiembrie 2012

Seara de vineri, 30 noiembrie, va fi una specială pentru iubitorii de muzică experimentală. Librăria Cartea de Nisip îşi aşteaptă publicul, de la ora 20, la un concert KooperativA, primul dintr-un proiect mai amplu ce presupune un concept experimental sincretic de fusion musical cu elemente de proiecţie vizuală.

KooperativA este un proiect născut din întâlnirea dintre un muzician, un actor, un artist video şi un grafic-designer. Toţi fascinaţi de sunet. Toţi fascinaţi de imagine. Şi nu în ultimul rând, gravitând cu toţii în jurul artei teatrului. Pe cât de empatici pe atât de diferiţi, Sebastian Hamburger, Doru Iosif, Lucian Matei şi Ljubomir Popov au construit – pas cu pas, sunet cu sunet, imagine cu imagine – conceptul unui spectacol de fuziune pe care îl numesc „electro / visual”. KooperativA propune o călătorie a simţurilor printr-un spaţiu în egală măsură psihedelic, high-tech, intelectual şi emoţional, declară organizatorii evenimentului.

Grupul îi reuneşte pe Doru Iosif (instrumente de suflat, vocal), Sebastian Hamburger (baterie, sound controller, percuţie, programare sunet), Ljuba Popov (acordeon, percuţie, midi controler) şi Lucian Matei (bas, visuals).

Intrarea este liberă.

Zilele Culturii Spaniole, pentru a patra oară la Timişoara

A patra ediţie a Zilelor Culturii Spaniole se va desfăsura la Timişoara în perioada 28 februarie – 14 martie 2018.

Teatrul Maghiar se pregăteşte pentru o nouă premieră: „Dansând în noapte”

A patra premieră din stagiunea 2017/2018, va fi un musical bazat pe filmul renumitului regizor Lars von Trier, „Dansând în noapte”.

Un maestru al realismului fantastic la Muzeul de Artă Timişoara

Curatorii expoziţiei propun publicului Muzeului de Artă Timişoara un parcurs prin vasta operă a lui Tudor Banuş.

EXPOZIŢIE-EVENIMENT: Heinrich Schliemann – Descoperitorul Troiei

Până pe 25 februarie 2018, vizitatorii vor putea admira artefacte unice, alese din descoperirile făcute la Troia şi Micene.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015