• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Cu Uica Mihai prin Europa: Bucătăria germană pentru rafinați

Publicat de Pagini de Cultura 21 Ianuarie 2013

Show culinar de proporţii la Librăria Cartea de Nisip. Sâmbătă, 26 ianuarie, de la ora 17, călătorim Cu Uica Mihai prin Europa într-un „Show care te învaţă să găteşti şi să mănânci”. Tema întâlnirii va fi Bucătăria germană pentru rafinaţi, iar invitatul special al avenimentului va fi solistul şi compozitorul Vasile Mardare.

“Cu Uica Mihai prin Europa. Show-ul care te învaţă să găteşti şi să mănânci” este capitolul special cu care începe Cartea de Nisip anul acesta. Împreună cu Uica Mihai, cunoscutul bucătar “bănăţan” vom învăţa să gătim şi, bineînţeles, vom gusta specialităţi culinare din cele mai diverse şi interesante. Vom avea invitaţi speciali,vom vorbi despre cărţi de bucate, vom prezenta reţete savuroase, declară Victor Marian, PR Cartea de Nisip. Provocarea lansată de organizatori pentru prima ediţie a evenimentului este Cum poţi găti patru feluri de mâncare cu doar 20 lei.

Astfel, cei ce vor da curs invitaţiei la prima dintre întâlnirile cu Uica Mihai, ce va avea ca temă Bucătăria germană pentru rafinaţi, vor învăţa cu pot să pregătească următorul meniu:

  • Aperitiv: Knusprige Kaiser Salad (salată verde, praz caramelizat, jambon glasat, piept de pui la grătar, sos vinegretă) + un păhărel de kornschnaps;
  • Supă: Bratwurst suppe (cârnaţi cu măghiran fierţi în supă clară cu ceapă, miere,oţet balsamic şi mirodenii);
  • Fel principal: Knedle mit schinken und parmesan (tăiţei de casă serviţi cu unt clarifiat, şuncă şi brânză Goulda);
  • Desert: Kloss teller mit obst (găluşte de brânză dulce cu pesmet prăijit, fructe confiate şi sos de vin alb);

Înscrieri se fac la Cartea de Nisip (V. V. Delamarina colţ cu str. Alba Iulia), la telefon: 0256/433 094 sau 0757 575168 sau prin e-mail: carteadenisip@grupullibrarium.ro. Taxa de participare este de 35 lei, iar locurile sunt limitate.

***

Mihai T. Ioan (Uica Mihai) este unul dintre cei mai populari şi prolifici bucătari bănăţeni. Scriitor şi jurnalist, Uica Mihai a devenit mai cunoscut în ultimii ani pentru emisiunile culinare pe care le realizează la TVR 3, TVR Timişoara şi Radio Timişoara, dar şi pentru volumele de proză şi poezie publicate. A scris o serie de cărţi de bucate sub titlul generic Poveşti despre mâncare. Ultimul volum publicat se numeşte Bucătărind cu Uica prin Banat şi este însoţit de un CD ce conţine câteva surprize.

Sursa foto: http://www.facebook.com/uica.mihai

Un comentariu la “Cu Uica Mihai prin Europa: Bucătăria germană pentru rafinați”

  1. piracetam says:

    Dacă doriţi o carte de la Uica Mihai, cu autograf bineînţeles, comandaţi la e-mail: uica.mihai@gmail.com. Volumul are 128 de pagini şi este însoţit de un CD pe care găsiţi cartea în format electronic pentru tabletă, smartphone, kindle etc, precum şi încă o carte de bucate numită REŢETE CU….-10 EMISIUNI RADIOFONICE ÎN GRAI BĂNĂŢEAN-UN VOLUM DE POEZIE-UN VOLUM DE PROZE NOSTALGICE ŞI SATIRICE. Preţul unui volum este de 28 lei inclusiv taxele poştale iar plata se face prin ramburs. Vă rog să specificaţi în e-mail NUMELE INTEGRAL AL PERSOANEI CĂREIA ÎI ADRESEZ AUTOGRAFUL, ADRESA ŞI CODUL POŞTAL !

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015