• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Concert de muzică de orgă din repertoriul baroc

Publicat de Pagini de Cultura 27 Februarie 2013

Barocul va prinde din nou glas la Timişoara. În seara de miercuri, 27 februarie 2013, de la ora 19, la Biserica Adventistă din Timişoara (Str. Independenţei nr. 19) va avea loc cel de-al doilea concert de orgă din cadrul ciclului de concerte-conferinţe De la începuturi la Johann Sebastian Bach. Evenimentul este organizat de Facultăţile de Muzică din Timişoara şi Szeged.

Vă invităm la un eveniment muzical deosebit, în care muzica de orgă este nu numai cântată ci şi prezentată în amănuntele ei istorice. De data aceasta, concertul va cuprinde muzică religioasă germană pentru orgă din sec. XVI-XVIII, cu lucrări din creaţia compozitorilor Martin Luther, Johann Jakob Froberger, Johann Pachelbel, Georg Fr.Telemann, Georg Bohm, Nikolaus Bruhns, Dietrich Buxtehude şi Johann Sebastian Bach, ne anunţă Prof. univ. dr. Felician Rosca.

Concertul fi susţinut de studenţii clasei de orgă ai Prof. Dr. Csanadi Laszlo din Szeged (Ungaria) şi studenţii clasei de orgă ai Prof. dr. Felician Roşca din Timişoara. Prezintă Cristina Struta şi Viorel Ciurtin. Aşadar, o seară muzicală într-un ambient deosebit şi sacru, cu tineri organişti talentaţi şi dornici de a vă cânta şi încânta.

Şcoala de vară de leadership cultural, la Universitatea de Vest

Proiectul este iniţiat de Universitatea de Vest din Timişoara în cadrul programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Vara începe cu Sărbătoarea muzicii – Fête de la musique!

La Timișoara prelungim sărbătoarea cu încă o zi pentru a pune în valoare tineri artiști pe scena muzicală franceză și românească.

Cântecele aerului – al doilea modul al Atelierului IDENTITATE

Cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate este programat în perioada 2-6 iulie 2018. Data-limită pentru înscrieri este 28 iunie.

FOTOGRAFIE: În mijlocul evenimentelor din Mai 1968

La o jumătate de secol după evenimentele din mai 68, expoziţia ne aruncă înapoi în Parisul manifestaţiilor studenţeşti.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015