• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Concert de muzică de orgă din repertoriul baroc

Publicat de Pagini de Cultura 27 Februarie 2013

Barocul va prinde din nou glas la Timişoara. În seara de miercuri, 27 februarie 2013, de la ora 19, la Biserica Adventistă din Timişoara (Str. Independenţei nr. 19) va avea loc cel de-al doilea concert de orgă din cadrul ciclului de concerte-conferinţe De la începuturi la Johann Sebastian Bach. Evenimentul este organizat de Facultăţile de Muzică din Timişoara şi Szeged.

Vă invităm la un eveniment muzical deosebit, în care muzica de orgă este nu numai cântată ci şi prezentată în amănuntele ei istorice. De data aceasta, concertul va cuprinde muzică religioasă germană pentru orgă din sec. XVI-XVIII, cu lucrări din creaţia compozitorilor Martin Luther, Johann Jakob Froberger, Johann Pachelbel, Georg Fr.Telemann, Georg Bohm, Nikolaus Bruhns, Dietrich Buxtehude şi Johann Sebastian Bach, ne anunţă Prof. univ. dr. Felician Rosca.

Concertul fi susţinut de studenţii clasei de orgă ai Prof. Dr. Csanadi Laszlo din Szeged (Ungaria) şi studenţii clasei de orgă ai Prof. dr. Felician Roşca din Timişoara. Prezintă Cristina Struta şi Viorel Ciurtin. Aşadar, o seară muzicală într-un ambient deosebit şi sacru, cu tineri organişti talentaţi şi dornici de a vă cânta şi încânta.

Zilele Culturii Spaniole, pentru a patra oară la Timişoara

A patra ediţie a Zilelor Culturii Spaniole se va desfăsura la Timişoara în perioada 28 februarie – 14 martie 2018.

Teatrul Maghiar se pregăteşte pentru o nouă premieră: „Dansând în noapte”

A patra premieră din stagiunea 2017/2018, va fi un musical bazat pe filmul renumitului regizor Lars von Trier, „Dansând în noapte”.

Un maestru al realismului fantastic la Muzeul de Artă Timişoara

Curatorii expoziţiei propun publicului Muzeului de Artă Timişoara un parcurs prin vasta operă a lui Tudor Banuş.

EXPOZIŢIE-EVENIMENT: Heinrich Schliemann – Descoperitorul Troiei

Până pe 25 februarie 2018, vizitatorii vor putea admira artefacte unice, alese din descoperirile făcute la Troia şi Micene.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015