• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Descoperă Muzeul de Artă!

Publicat de Ana Brunner 30 Mai 2013

Personaje din tablouri sau doamne şi domni îmbrăcaţi în haine de epoca vor fi ghizi ai Muzeului de Artă din Timişoara în aceste zile. Ajuns la a IV-a ediţie, proiectul educativ-cultural Descoperă Muzeul de Artă, pus la cale de Liceul Teoretic “William Shakespeare” din Timişoara, prin Clubul IMPACT Shakespeare, se va desfăşura în perioada 30-31 mai. În aceste două zile, elevii sunt invitaţi să descopere comorile “ascunse” în Palatul Baroc din Piaţa Unirii.

Proiectul îşi propune promovarea artei plastice şi arhitecturale, ca zestre zonală. Beneficiarii direcţi sunt elevi din unităţile de învăţământ timişene, dar activităţile sunt deschise atât cadrelor didactice, cât şi părinţilor, precizează organizatorii evenimentului.

Între orele 11.00 – 13.30, grupurilor de copii le vor fi prezentate regulile de conduită în muzeu, dar şi istoria culturală a Muzeului de Artă şi a impozantei clădiri care îl găzduieşte. În plus, îndrumaţi de doi “ghizi”, membri ai Clubului IMPACT Shakespeare, elevii timişoreni vor avea ocazia să viziteze expoziţia Corneliu Baba şi Galeria de Artă Europeană. Doritorii vor putea să-şi exprime bucuria descoperirii artei şi a muzeului lăsându-şi impresiile pe o foaie în stil artistic, literar sau plastic, cele mai deosebite lucrări urmând a fi premiate.

Pe lângă experienţa câştigată, fiecare participant va pleca acasă cu un semn de carte sau un autocolant cu însemnele Muzeului, însoţite de invitaţia de a continua şi în altă zi minunata călătorie prin lumea artei!

Şcoala de vară de leadership cultural, la Universitatea de Vest

Proiectul este iniţiat de Universitatea de Vest din Timişoara în cadrul programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Vara începe cu Sărbătoarea muzicii – Fête de la musique!

La Timișoara prelungim sărbătoarea cu încă o zi pentru a pune în valoare tineri artiști pe scena muzicală franceză și românească.

Cântecele aerului – al doilea modul al Atelierului IDENTITATE

Cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate este programat în perioada 2-6 iulie 2018. Data-limită pentru înscrieri este 28 iunie.

FOTOGRAFIE: În mijlocul evenimentelor din Mai 1968

La o jumătate de secol după evenimentele din mai 68, expoziţia ne aruncă înapoi în Parisul manifestaţiilor studenţeşti.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015