• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Descoperă Muzeul de Artă!

Publicat de Ana Brunner 30 Mai 2013

Personaje din tablouri sau doamne şi domni îmbrăcaţi în haine de epoca vor fi ghizi ai Muzeului de Artă din Timişoara în aceste zile. Ajuns la a IV-a ediţie, proiectul educativ-cultural Descoperă Muzeul de Artă, pus la cale de Liceul Teoretic “William Shakespeare” din Timişoara, prin Clubul IMPACT Shakespeare, se va desfăşura în perioada 30-31 mai. În aceste două zile, elevii sunt invitaţi să descopere comorile “ascunse” în Palatul Baroc din Piaţa Unirii.

Proiectul îşi propune promovarea artei plastice şi arhitecturale, ca zestre zonală. Beneficiarii direcţi sunt elevi din unităţile de învăţământ timişene, dar activităţile sunt deschise atât cadrelor didactice, cât şi părinţilor, precizează organizatorii evenimentului.

Între orele 11.00 – 13.30, grupurilor de copii le vor fi prezentate regulile de conduită în muzeu, dar şi istoria culturală a Muzeului de Artă şi a impozantei clădiri care îl găzduieşte. În plus, îndrumaţi de doi “ghizi”, membri ai Clubului IMPACT Shakespeare, elevii timişoreni vor avea ocazia să viziteze expoziţia Corneliu Baba şi Galeria de Artă Europeană. Doritorii vor putea să-şi exprime bucuria descoperirii artei şi a muzeului lăsându-şi impresiile pe o foaie în stil artistic, literar sau plastic, cele mai deosebite lucrări urmând a fi premiate.

Pe lângă experienţa câştigată, fiecare participant va pleca acasă cu un semn de carte sau un autocolant cu însemnele Muzeului, însoţite de invitaţia de a continua şi în altă zi minunata călătorie prin lumea artei!

Éric Vuillard, laureatul Premiului Goncourt 2017, vine în România

“Ordinea de zi”, cea mai dezbătută carte francofonă a anului, va fi lansată oficial la București, Timișoara și Iași.

Migraţia, în dezbatere la Timişoara. UVT găzduieşte Conferinţa RoMig

Conferinţa RoMig se va desfăşura în acest an la Timişoara, în perioada 11-12 septembrie, fiind găzduită de UVT.

“Povestea unui pierde-vară”, în deschiderea Ceau, Cinema!

Filmul regizat de Paul Negoescu va fi proiectat în premieră la Timişoara în deschiderea Festivalului Ceau, Cinema!

Cântecele aerului, cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate

Luna iulie reuneşte din nou la Teatrul Naţional oameni preocupaţi de recuperarea prin muzică a trecutului.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015