• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Descoperă Muzeul de Artă!

Publicat de Ana Brunner 30 Mai 2013

Personaje din tablouri sau doamne şi domni îmbrăcaţi în haine de epoca vor fi ghizi ai Muzeului de Artă din Timişoara în aceste zile. Ajuns la a IV-a ediţie, proiectul educativ-cultural Descoperă Muzeul de Artă, pus la cale de Liceul Teoretic “William Shakespeare” din Timişoara, prin Clubul IMPACT Shakespeare, se va desfăşura în perioada 30-31 mai. În aceste două zile, elevii sunt invitaţi să descopere comorile “ascunse” în Palatul Baroc din Piaţa Unirii.

Proiectul îşi propune promovarea artei plastice şi arhitecturale, ca zestre zonală. Beneficiarii direcţi sunt elevi din unităţile de învăţământ timişene, dar activităţile sunt deschise atât cadrelor didactice, cât şi părinţilor, precizează organizatorii evenimentului.

Între orele 11.00 – 13.30, grupurilor de copii le vor fi prezentate regulile de conduită în muzeu, dar şi istoria culturală a Muzeului de Artă şi a impozantei clădiri care îl găzduieşte. În plus, îndrumaţi de doi “ghizi”, membri ai Clubului IMPACT Shakespeare, elevii timişoreni vor avea ocazia să viziteze expoziţia Corneliu Baba şi Galeria de Artă Europeană. Doritorii vor putea să-şi exprime bucuria descoperirii artei şi a muzeului lăsându-şi impresiile pe o foaie în stil artistic, literar sau plastic, cele mai deosebite lucrări urmând a fi premiate.

Pe lângă experienţa câştigată, fiecare participant va pleca acasă cu un semn de carte sau un autocolant cu însemnele Muzeului, însoţite de invitaţia de a continua şi în altă zi minunata călătorie prin lumea artei!

Experiment teatral în PREMIERĂ la Teatrul Maghiar: Forbidden Books

Spectacolul încearcă să descifreze care au fost influențele culturale importante pentru „mileniali”, în contextul exploziei lumii digitale.

Once Upon a Time in Romania – Filme versus corupţie

Intră în concurs! Îţi poţi înscrie clipul video în competiţia de scurtmetraje până pe 1 decembrie 2017.

Un maestru al realismului fantastic la Muzeul de Artă Timişoara

Curatorii expoziţiei propun publicului Muzeului de Artă Timişoara un parcurs prin vasta operă a lui Tudor Banuş.

Festivalul de Teatru Clasic de la Arad spune… poveşti

Iubitorii de teatru sunt aşteptaţi să descopere poveştile celor 10 zile de Festival la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015