O după-amiază dedicată „laturii culinare” a Germaniei. Asta li se pregăteşte gurmanzilor din Timişoara pentru ziua de miercuri, 29 mai 2013, când sunt aşteptaţi la o întâlnire cu Birgitt Claus. La invitaţia Centrului Cultural German Timişoara, Birgitt Claus prezintă, în forma unui spectacol de gătit, ceea ce este actual în cultura culinară în Germania, vorbind în acelaşi timp despre aspectele culturale ale bucătăriei germane.
În călătoria culinară prin Germania, Birgitt Claus poartă publicul prin următoarele subiecte:
- „Unificarea naţională prin cratiţă” – ciorba de cartofi a Împăratului Wilhelm;
- „Propriul cuptorare valoarea aurului” – despre rolurile din bucătărie;
- „Necesitatea este mama inventivităţii”– bucătăria germană după război;
-„Pe frontul de vest – ceva nou” – două state germane, două bucătăriigermane;
-„Nici Negerkuss, nici Mohrenkopf” – Mâncaţi politic corect.
Totodată, în cadrul demonstraţiei de gătit, va avea loc o lectură din lucrările autorilor germane care s-au preocupat cu acest subiect culinar, iar la sfârşit publicului i se va oferi şi o degustare.
Evenimentul va avea loc miercuri, 29 mai 2013, la ora 18:30, la restaurantul Belvedere (în interiorul hotelului Timişoara – str. Mărăşeşti, nr 1 – 3). Deoarece participarea la eveniment este gratuită şi numărul participanţilor este limitat, cei interesaţi sunt rugaţi să se înscrie cu numele complet şi numărul de telefon (pentru orice întrebări sau eventuale modificări ale programului), la următoarea adresă de email: r.popa@ccgtm.ro
***
În anul 1998, Birgitt Claus a înfiinţat compania „Eßkultur” („Obiceiuri culinare”), pe baza cunoştinţelor ei personale privind alimentaţia sănătoasă şi diferitele aspecte legate de subiectul mâncării, fiind o nutriţionistă cu o mare bucurie de a găti şi interesată ce cultură şi artă. În concepţia ei, importantă nu este doar servirea unei mâncări sănătoase şi savuroase, ci de asemenea introducerea contextului cultural.
Evenimentul are loc în limba germană şi este sprijinit de Restaurant Belvedere şi Selgros Cash&Carry.
Sursa foto: www.tip-berlin.de