• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

SĂRBĂTOAREA MUZICII cu TOUT ALLANT VERS din Franţa

Publicat de Pagini de Cultura 17 Iunie 2013

La Paris, New York sau Tokyo, Fête de la Musique (Sărbătoarea muzicii) se celebrează anul acesta „prin viu grai”. A capella, în canon sau fredonând, Sărbătoarea muzicii se va petrece cântând, deoarece instrumentul care este onorat anul acesta este unul pe care-l avem cu toţii: vocea!

Institutul francez din România va sărbători muzica din 22 până în 27 iunie, invitând grupul francez din Mulhouse „Tout Allant vers”. Pentru acest prim turneu în România cei cinci tineri artişti plini de energie şi de talent se vor întâlni cu publicul din Timişoara, Cluj, Iaşi şi Bucureşti. O întâlnire muzicală, sub semnul sărbătorii, care nu trebuie ratată!

Tout Allant Vers este un grup de “chanson française” creat în 2008: Vincent Schuller (Boule) – chitară, cahon, voce; Manuel Fricker (Manu) – bass; Pierre Schuller (Pierrot) – clape, trompetă, acordeon, voce; Timothée Bourrienne (Tim) – baterie, percuţie, voce; Elodie Bilger (Lélo) – vioară. Au început cu coveruri ale cântecelor unor trupe precum Rue Kétanou, Noir Désir, Les Ogres de Barback, dar foarte repede au ajuns să cânte propriile piese. La fel de dezinhibaţi pe stradă ca şi pe scenă, Tour Allant Vers este un grup de prieteni căruia îi place să împartă bună dispoziţie şi distracţie. După diverse concerte în regiune Alsacia şi în împrejurimu, ei vă aşteaptă în număr mare pentru turneul în România.

Tourneul Tout allant vers în România se va desfăşura după următorul program:

22 iunie: Timişoara – ora 20, în Parcul Rozelor. Intrarea liberă.

23 iunie: Cluj – ora 16, pădurea Faget. Acces exclusiv pe bază de invitaţie.

25 iunie: Iaşi – ora 20, Piaţeta Patinoar Palace. Intrarea liberă.

26 iunie: Bucureşti – ora 21, Green Hours. Intrarea liberă.

Şcoala de vară de leadership cultural, la Universitatea de Vest

Proiectul este iniţiat de Universitatea de Vest din Timişoara în cadrul programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Vara începe cu Sărbătoarea muzicii – Fête de la musique!

La Timișoara prelungim sărbătoarea cu încă o zi pentru a pune în valoare tineri artiști pe scena muzicală franceză și românească.

Cântecele aerului – al doilea modul al Atelierului IDENTITATE

Cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate este programat în perioada 2-6 iulie 2018. Data-limită pentru înscrieri este 28 iunie.

FOTOGRAFIE: În mijlocul evenimentelor din Mai 1968

La o jumătate de secol după evenimentele din mai 68, expoziţia ne aruncă înapoi în Parisul manifestaţiilor studenţeşti.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015