• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Concert caritabil de jazz în Club El Che, pentru Dallma Kis

Publicat de Raul Bastean 24 Iulie 2013

Câţiva studenţi ai Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara se reunesc într-un concert caritabil de jazz – eveniment de solidaritate şi colegialitate pentru Dallma Kis. Povestea Dallmei Kis, studenta de 23 de ani din anul II de la Facultatea de Muzică din Timişoara, este deja cunoscută. Dallma va trebui să suporte o intervenţie chirurgicală vitală în Germania, în vara acestui an. Costul acestei operatii se ridică la 80.000 de euro.

Studenta a fost diagnosticată cu scolioză toraco-lombară în “S” dextro-conveză superior şi diastomielie de tip I la nivel L4, cu canalele osoase distincte, printr-un sept osificat şi sinistroconvexă lombar compensator cu ghibus toracal drept. De asemenea, Dallmei i-au fost descoperite şi câteva diagnostice secundare precum: cifoza cervico-dorsală; tulburări de statică şi mers; sindrom marfan; rinoconjunctivită alergică şi tulburări respiratorii la realizarea unui efort fizic mediu.

Deşi este învăţată cu greutăţile de când se ştie, ea suportând decesul părinţilor încă din copilărie, Dallmei îi este acum imposibil să suporte singură costurile acestei operaţii. Această operaţie i-ar permite să ducă o viaţă normală, să-şi continue studiile, să ajungă profesoară de muzică, aşa cum îşi doreşte. Iubeşte enorm copiii şi e iubită la rândul ei pentru sufletul frumos, pentru bunătatea şi seriozitatea sa, acestea fiind doar câteva din calităţile acestui om minunat care acum are nevoie de sprijinul tuturor celor care o pot ajuta.

În acest sens, cu ajutorul d-lui prof. dr. Ion Dorobanţu de la Facultatea de Muzică din Timişoara, studenţii din cadrul modulului de jazz al Facultăţii de Muzică din Timişoara: Adina Topîrcean, Daniela Miclau, Szeidert Klaudia, Alina Mihocaş, Dallma Kis dar şi prof. dr. Ion Dorobanţu vor concerta joi, 25 iulie, de la ora 21, în club El Che din Timişoara.

Genul muzical predominant va fi jazz-ul, în repertorii diferite interpretate de studenţii din cadrul modulului de jazz al facultăţii.

Preţul unui bilet va fi 7 lei şi se va putea achiziţiona din incinta localului ”El Che”. Pe tot parcursul evenimentului vor fi disponibile cutiuţe pentru donaţii din partea binevoitorilor.

Orice contribuţie în lei sau valută înseamnă enorm pentru Dallma!

Donaţiile se pot efectua la Raiffeisen BANK în contul RO88 RZBR 0000 0600 1429 1953.

Pentru orice informaţii precum şi pentru verificarea credibilităţii acestui conţinut, doritorii o pot contacta direct pe Dallma Kis la numarul de telefon 0749654497.

Zilele Culturii Spaniole, pentru a patra oară la Timişoara

A patra ediţie a Zilelor Culturii Spaniole se va desfăsura la Timişoara în perioada 1-15 martie 2018.

Teatrul Maghiar se pregăteşte pentru o nouă premieră: „Dansând în noapte”

A patra premieră din stagiunea 2017/2018, va fi un musical bazat pe filmul renumitului regizor Lars von Trier, „Dansând în noapte”.

Un maestru al realismului fantastic la Muzeul de Artă Timişoara

Curatorii expoziţiei propun publicului Muzeului de Artă Timişoara un parcurs prin vasta operă a lui Tudor Banuş.

EXPOZIŢIE-EVENIMENT: Heinrich Schliemann – Descoperitorul Troiei

Până pe 25 februarie 2018, vizitatorii vor putea admira artefacte unice, alese din descoperirile făcute la Troia şi Micene.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015