• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Concert caritabil de jazz în Club El Che, pentru Dallma Kis

Publicat de Raul Bastean 24 Iulie 2013

Câţiva studenţi ai Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara se reunesc într-un concert caritabil de jazz – eveniment de solidaritate şi colegialitate pentru Dallma Kis. Povestea Dallmei Kis, studenta de 23 de ani din anul II de la Facultatea de Muzică din Timişoara, este deja cunoscută. Dallma va trebui să suporte o intervenţie chirurgicală vitală în Germania, în vara acestui an. Costul acestei operatii se ridică la 80.000 de euro.

Studenta a fost diagnosticată cu scolioză toraco-lombară în “S” dextro-conveză superior şi diastomielie de tip I la nivel L4, cu canalele osoase distincte, printr-un sept osificat şi sinistroconvexă lombar compensator cu ghibus toracal drept. De asemenea, Dallmei i-au fost descoperite şi câteva diagnostice secundare precum: cifoza cervico-dorsală; tulburări de statică şi mers; sindrom marfan; rinoconjunctivită alergică şi tulburări respiratorii la realizarea unui efort fizic mediu.

Deşi este învăţată cu greutăţile de când se ştie, ea suportând decesul părinţilor încă din copilărie, Dallmei îi este acum imposibil să suporte singură costurile acestei operaţii. Această operaţie i-ar permite să ducă o viaţă normală, să-şi continue studiile, să ajungă profesoară de muzică, aşa cum îşi doreşte. Iubeşte enorm copiii şi e iubită la rândul ei pentru sufletul frumos, pentru bunătatea şi seriozitatea sa, acestea fiind doar câteva din calităţile acestui om minunat care acum are nevoie de sprijinul tuturor celor care o pot ajuta.

În acest sens, cu ajutorul d-lui prof. dr. Ion Dorobanţu de la Facultatea de Muzică din Timişoara, studenţii din cadrul modulului de jazz al Facultăţii de Muzică din Timişoara: Adina Topîrcean, Daniela Miclau, Szeidert Klaudia, Alina Mihocaş, Dallma Kis dar şi prof. dr. Ion Dorobanţu vor concerta joi, 25 iulie, de la ora 21, în club El Che din Timişoara.

Genul muzical predominant va fi jazz-ul, în repertorii diferite interpretate de studenţii din cadrul modulului de jazz al facultăţii.

Preţul unui bilet va fi 7 lei şi se va putea achiziţiona din incinta localului ”El Che”. Pe tot parcursul evenimentului vor fi disponibile cutiuţe pentru donaţii din partea binevoitorilor.

Orice contribuţie în lei sau valută înseamnă enorm pentru Dallma!

Donaţiile se pot efectua la Raiffeisen BANK în contul RO88 RZBR 0000 0600 1429 1953.

Pentru orice informaţii precum şi pentru verificarea credibilităţii acestui conţinut, doritorii o pot contacta direct pe Dallma Kis la numarul de telefon 0749654497.

Éric Vuillard, laureatul Premiului Goncourt 2017, vine în România

“Ordinea de zi”, cea mai dezbătută carte francofonă a anului, va fi lansată oficial la București, Timișoara și Iași.

Migraţia, în dezbatere la Timişoara. UVT găzduieşte Conferinţa RoMig

Conferinţa RoMig se va desfăşura în acest an la Timişoara, în perioada 11-12 septembrie, fiind găzduită de UVT.

“Povestea unui pierde-vară”, în deschiderea Ceau, Cinema!

Filmul regizat de Paul Negoescu va fi proiectat în premieră la Timişoara în deschiderea Festivalului Ceau, Cinema!

Cântecele aerului, cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate

Luna iulie reuneşte din nou la Teatrul Naţional oameni preocupaţi de recuperarea prin muzică a trecutului.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015