• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Primăria Municipiului Timişoara organizează patru zile de evenimente pentru a marca data de 3 August, ziua oraşului de pe Bega. De la lecţii de dans, ateliere de pictură şi hand – made pentru copii, până la spectacole de folclor şi cele de muzică de ultimă oră cu Ruby, Sore, Alex Velea, Andreea Banică, Delia şi Smiley, Zilele Oraşului se anunţă pline de atracţii.


Manifestările vor debuta vineri, 2 august, de la ora 09.00, cu un ceremonial militar în Parcul Central şi vor continua la ora 11.00 cu întrunirea în şedinţă festivă a Consiliului Local al Municipiului Timişoara. Seara va continua cu un concert în Piaţa Victoriei. De la ora 20.00 vor urca pe scenă Desant, Fely and the Band şi trupa Vunk.

Ziua de sâmbătă, 3 august, este dedicată în principal copiilor, cei mici fiind aşteptaţi, începând cu ora 10.00, pe strada Mărăşeşti, unde sunt programate spectacole, lecţii de dans, ateliere de pictură şi hand – made. De la ora 19.00, la Casa Artelor (str. Augustin Pacha nr. 8), va avea loc Vernisajul expoziţiei “Sculptura azi, 4 discursuri”, urmată de un concert susţinut de Sebastian Spanache Trio. Sebastian Spanache (pian), Csaba Santa (contrabas) şi Radu Pieloiu (tobe) vor încânta audienţa cu piese de pe proaspătul lansat album numit HUMANIZED, dar şi cu piese care vor fi incluse pe următorul material discografic. Ziua de 3 august se va încheia cu mult aşteptatul concert din Piaţa Victoriei susţinut de Ruby, Sore, Alex Velea, Andreea Banică, Delia şi Smiley.

Duminică, 4 august, copiii sunt aşteptaţi din nou pe strada Mărăşeşti, cu multe activităţi dedicate lor. În Parcul Rozelor, de la ora 19.30, va avea loc un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul “Timişul” cu participarea soliştilor vocali Stana Izbasa, Carmen Popovici Dumbravă, Luminiţa Jucu, Doriana Talpeş, Adrian Stanca, Dumitru Stoicănescu şi Dumitru Teleagă, iar în Piaţa Victoriei, iubitorii de jazz şi blues sunt invitaţi la Festivalul Blues pentru Timişoara care se va desfăşura în 4-5 august. Prima zi a festivalului îi va aduce în faţa publicului pe muzicienii de la Blues Nation, Big ToneZ şi Tom White, iar luni scena le va aparţine formaţiilor Arpi Kajtar Band, Bega Blues Band şi Mircea Bunea Trio.

Consultaţi AICI programul complet al evenimentelor dedicate Zilei Timişoarei.

Ziua Timişoarei, 3 August, a devenit ziua oraşului nostru printr-o hotărâre de Consiliu Local. Prin această hotărâre se marchează ca zi a oraşului momentul intrării trupelor româneşti în Timişoara, la 3 august 1919, şi instaurarea administraţiei româneşti.

Şcoala de vară de leadership cultural, la Universitatea de Vest

Proiectul este iniţiat de Universitatea de Vest din Timişoara în cadrul programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Vara începe cu Sărbătoarea muzicii – Fête de la musique!

La Timișoara prelungim sărbătoarea cu încă o zi pentru a pune în valoare tineri artiști pe scena muzicală franceză și românească.

Cântecele aerului – al doilea modul al Atelierului IDENTITATE

Cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate este programat în perioada 2-6 iulie 2018. Data-limită pentru înscrieri este 28 iunie.

FOTOGRAFIE: În mijlocul evenimentelor din Mai 1968

La o jumătate de secol după evenimentele din mai 68, expoziţia ne aruncă înapoi în Parisul manifestaţiilor studenţeşti.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015