• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Spectacol-lectură de Ziua Dramaturgiei Maghiare

Publicat de Pagini de Cultura 18 Septembrie 2013

Conform tradiţiei, în data de 21 septembrie, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara sărbătoreşte Ziua Dramaturgiei Maghiare. Cu această ocazie, trupa de actori a teatrului timişorean de expresie maghiară va pune în scenă spectacolul-lectură Jeg, de Pintér Béla, coordonat de actriţa Tokai Andrea.

Numele lui Pintér Béla este cunoscut spectatorilor Teatrului. Publicul a avut ocazia să vizioneze spectacolul Operă ţărănească, montat anul trecut de Szikszai Rémusz (scris de Pintér Béla şi Darvas Benedek) şi Kaisers Tv Ungarn (scris şi regizat de Pintér Béla), unul dintre spectacolele invitate la festivalul TESZT în 2013, ambele fiind parte importantă din lumea teatrală a lui Pintér.

În 20 septembrie, se va juca din nou spectacolul de mare succes, Operă ţărănească (regia: Szikszai Rémusz), cele două evenimente împletindu-se cu ocazia Zilei Dramaturgiei Maghiare.

În data de 21 septembrie, spectacolul-lectură Jeg poate fi vizionat de la ora 17:00, în Sala Mare a Teatrului. Evenimentul se va desfăşura în limba maghiară, fără traducere în limba română. Intrarea este liberă.

Regia spectacolului-lectură îi aparţine actriţei Tokai Andrea. Din distribuţie fac parte: Tar Mónika, Borbély B. Emília, Lőrincz Rita, Éder Enikő, Dukász Péter, Aszalos Géza, Vass Richárd, Kocsárdi Levente, Kiss Attila.

Şcoala de vară de leadership cultural, la Universitatea de Vest

Proiectul este iniţiat de Universitatea de Vest din Timişoara în cadrul programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Vara începe cu Sărbătoarea muzicii – Fête de la musique!

La Timișoara prelungim sărbătoarea cu încă o zi pentru a pune în valoare tineri artiști pe scena muzicală franceză și românească.

Cântecele aerului – al doilea modul al Atelierului IDENTITATE

Cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate este programat în perioada 2-6 iulie 2018. Data-limită pentru înscrieri este 28 iunie.

FOTOGRAFIE: În mijlocul evenimentelor din Mai 1968

La o jumătate de secol după evenimentele din mai 68, expoziţia ne aruncă înapoi în Parisul manifestaţiilor studenţeşti.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015