• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Teatrul German de Stat din Timişoara în turneu la Gheorgheni

Publicat de Raul Bastean 30 Septembrie 2013

Teatrul German de Stat din oraşul de pe Bega marchează începutul lunii octombrie cu o prezenţă la un alt festival. Mai exact, spectacolul „Titus Andronicus” de William Shakespeare, în regia lui Brian Michaels şi scenografia Ioanei Popescu, va fi prezentat în cadrul Colocviului Teatrelor Minorităţilor Naţionale de la Gheorgheni. Evenimentul teatral va avea loc joi, 3 octombrie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului „Figura Studio”.

Ajuns la cea de a X-a ediţie, festivalul de teatru de la Gheorgheni are loc în perioada 27 septembrie – 6 octombrie 2013. Ediţia din acest an găzduieşte 11 spectacole invitate din România.

Generalul Titus Andronicus se întoarce din războiul împotriva goţilor. Împlinind tradiţia, îl sacrifică pe cel mai mare fiu al Tamorei, regina goţilor, fapt care atrage asupra sa ura acesteia. În urma complicaţiilor apărute în timpul ceremoniei de bun venit – fiica lui Titus, Lavinia, refuză căsătoria cu noul împărat Saturninus – Tamora devine noua împărăteasă a Romei şi începe împreună cu iubitul ei Aaron să pună la cale planul de răzbunare împotriva familiei Andronicus. Când aceştia realizează că nu sunt victime ale destinului, ci ale unei nebunii organizate, plănuiesc un contraatac de o brutalitate monstruoasă. Aşa sună descrierea spectacolului făcută de reprezentanţii TGST.

Distribuţia spectacolului îi reunşte pe actorii: Rareş Hontzu, Boris Gaza, Radu Vulpe, Franz Kattesch, Konstantin Keidel, Paul Cebzan, Richard Hladik, Harald Weisz, Aljoscha Cobeţ, Raul Bastean, Bernhard Schmidt-Hackenberg, Horia Săvescu, Georg Peetz, Enikő Blénessy, Anne-Marie Waldeck şi Dana Borteanu.

Şcoala de vară de leadership cultural, la Universitatea de Vest

Proiectul este iniţiat de Universitatea de Vest din Timişoara în cadrul programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Vara începe cu Sărbătoarea muzicii – Fête de la musique!

La Timișoara prelungim sărbătoarea cu încă o zi pentru a pune în valoare tineri artiști pe scena muzicală franceză și românească.

Cântecele aerului – al doilea modul al Atelierului IDENTITATE

Cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate este programat în perioada 2-6 iulie 2018. Data-limită pentru înscrieri este 28 iunie.

FOTOGRAFIE: În mijlocul evenimentelor din Mai 1968

La o jumătate de secol după evenimentele din mai 68, expoziţia ne aruncă înapoi în Parisul manifestaţiilor studenţeşti.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015