• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Teatrul German de Stat Timişoara în turneu la Tbilisi

Publicat de Raul Bastean 16 Septembrie 2013

Teatrul German de Stat Timişoara participă la cea de a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Tbilisi, Georgia, cu spectacolul “derdiedans” după un concept de Florin Fieroiu. Reprezentaţia se va juca duminică, 22 septembrie, de la ora 20, pe scena Teatrului de Stat Kote Marjanishvili.

În perioada 19 septembrie – 8 octombrie festivalul va prezenta în capitala Georgiei creatori de teatru din mai multe ţări de pe mapamond precum: Canada, Finlanda, Anglia, Rusia, Israel. Din România va mai participa la festival Teatrul “Radu Stanca” din Sibiu cu spectacolele “Aşteptându-l pe Godot” şi “Călătoriile lui Gulliver”. Festivalul se va încheia cu un showcase naţional de patru zile în cadrul căruia va fi prezentată o selecţie de zece producţii georgiene.

Spectacolul “derdiedans”, ce a avut premiera în noiembrie 2012, s-a născut sub coordonarea artistică a apreciatului coregraf român Florin Fieroiu; decorul şi costumele poartă semnătura Cristinei Milea. Spectacolul reuneşte elemente de teatru şi dans, având în centru cinci femei şi cinci bărbaţi, reacţiile lor la ceea ce se aşteaptă de la ei, năzuinţele şi temerile lor, precum şi relaţiile dintre ei, declară reprezentanţii teatrului timişorean de expresie germană.

Din distribuţia spectacolului fac parte performerii: Ioana Iacob, Daniela Török, Olga Török, Silvia Török, Anne-Marie Waldeck, Franz Kattesch, Konstantin Keidel, Georg Peetz, Horia Săvescu şi Radu Vulpe.

Producţia “derdiedans” a deschis joi, 12 septembrie, noua stagiune a Teatrului German de Stat din oraşul de pe Bega.

Teatrul Maghiar se pregăteşte pentru o nouă premieră: „Dansând în noapte”

A patra premieră din stagiunea 2017/2018, va fi un musical bazat pe filmul renumitului regizor Lars von Trier, „Dansând în noapte”.

MyFrenchFilmFestival 2018 – o lună gratuită de film francez online

Film francez oriunde v-aţi afla! Mai exact, MyFrenchFilmFestival – primul festival de film francez online.

Un maestru al realismului fantastic la Muzeul de Artă Timişoara

Curatorii expoziţiei propun publicului Muzeului de Artă Timişoara un parcurs prin vasta operă a lui Tudor Banuş.

EXPOZIŢIE-EVENIMENT: Heinrich Schliemann – Descoperitorul Troiei

Până pe 25 februarie 2018, vizitatorii vor putea admira artefacte unice, alese din descoperirile făcute la Troia şi Micene.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015