• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

“De-a baba oarba”, o nouă premieră la Teatrul Naţional

Publicat de Ana Brunner 7 Noiembrie 2013

O poveste despre pierderea inocenţei, despre justiţie, despre abuz, despre manipulare şi, dincolo de toate acestea, despre iubire. Teatrul Naţional oferă publicului un nou spectacol: De-a baba oarba. Având la bază un caz real, textul – care are o carieră internaţională fulminantă – aparţine uneia dintre cele mai puternice voci ale dramaturgiei israeliene contemporane, Edna Mazya.

Distribuţia este formată din tinerii actori Isa Berger, Flavius Retea, Alexandru Ţenţ, Richard Hladik, Cristina Dumitru şi Mihai Guţă, proaspeţi absolvenţi ai secţiei de actorie a Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii de Vest (promoţia 2013). Preluând şi dezvoltând acest spectacol în calitate de producător, Teatrul Naţional face un pas mai departe în iniţiativa sa de a susţine tinerii artişti.

Echipa de creaţie este întregită de scenografa Geta Medinski şi de video-artistul Lucian Matei. Regia spectacolului este semnată de Mihaela Lichiardopol.

Premiera este programată joi, 7 noiembrie, de la ora 19, la Studio “Uţu Strugari”. Următoarea reprezentaţie va avea loc în seara de 15 decembrie 2013.

Zilele Culturii Spaniole, pentru a patra oară la Timişoara

A patra ediţie a Zilelor Culturii Spaniole se va desfăsura la Timişoara în perioada 28 februarie – 14 martie 2018.

Teatrul Maghiar se pregăteşte pentru o nouă premieră: „Dansând în noapte”

A patra premieră din stagiunea 2017/2018, va fi un musical bazat pe filmul renumitului regizor Lars von Trier, „Dansând în noapte”.

Un maestru al realismului fantastic la Muzeul de Artă Timişoara

Curatorii expoziţiei propun publicului Muzeului de Artă Timişoara un parcurs prin vasta operă a lui Tudor Banuş.

EXPOZIŢIE-EVENIMENT: Heinrich Schliemann – Descoperitorul Troiei

Până pe 25 februarie 2018, vizitatorii vor putea admira artefacte unice, alese din descoperirile făcute la Troia şi Micene.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015