• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

“De-a baba oarba”, o nouă premieră la Teatrul Naţional

Publicat de Ana Brunner 7 Noiembrie 2013

O poveste despre pierderea inocenţei, despre justiţie, despre abuz, despre manipulare şi, dincolo de toate acestea, despre iubire. Teatrul Naţional oferă publicului un nou spectacol: De-a baba oarba. Având la bază un caz real, textul – care are o carieră internaţională fulminantă – aparţine uneia dintre cele mai puternice voci ale dramaturgiei israeliene contemporane, Edna Mazya.

Distribuţia este formată din tinerii actori Isa Berger, Flavius Retea, Alexandru Ţenţ, Richard Hladik, Cristina Dumitru şi Mihai Guţă, proaspeţi absolvenţi ai secţiei de actorie a Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii de Vest (promoţia 2013). Preluând şi dezvoltând acest spectacol în calitate de producător, Teatrul Naţional face un pas mai departe în iniţiativa sa de a susţine tinerii artişti.

Echipa de creaţie este întregită de scenografa Geta Medinski şi de video-artistul Lucian Matei. Regia spectacolului este semnată de Mihaela Lichiardopol.

Premiera este programată joi, 7 noiembrie, de la ora 19, la Studio “Uţu Strugari”. Următoarea reprezentaţie va avea loc în seara de 15 decembrie 2013.

Experiment teatral în PREMIERĂ la Teatrul Maghiar: Forbidden Books

Spectacolul încearcă să descifreze care au fost influențele culturale importante pentru „mileniali”, în contextul exploziei lumii digitale.

Once Upon a Time in Romania – Filme versus corupţie

Intră în concurs! Îţi poţi înscrie clipul video în competiţia de scurtmetraje până pe 1 decembrie 2017.

Un maestru al realismului fantastic la Muzeul de Artă Timişoara

Curatorii expoziţiei propun publicului Muzeului de Artă Timişoara un parcurs prin vasta operă a lui Tudor Banuş.

Festivalul de Teatru Clasic de la Arad spune… poveşti

Iubitorii de teatru sunt aşteptaţi să descopere poveştile celor 10 zile de Festival la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015