• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

“De-a baba oarba”, o nouă premieră la Teatrul Naţional

Publicat de Ana Brunner 7 Noiembrie 2013

O poveste despre pierderea inocenţei, despre justiţie, despre abuz, despre manipulare şi, dincolo de toate acestea, despre iubire. Teatrul Naţional oferă publicului un nou spectacol: De-a baba oarba. Având la bază un caz real, textul – care are o carieră internaţională fulminantă – aparţine uneia dintre cele mai puternice voci ale dramaturgiei israeliene contemporane, Edna Mazya.

Distribuţia este formată din tinerii actori Isa Berger, Flavius Retea, Alexandru Ţenţ, Richard Hladik, Cristina Dumitru şi Mihai Guţă, proaspeţi absolvenţi ai secţiei de actorie a Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii de Vest (promoţia 2013). Preluând şi dezvoltând acest spectacol în calitate de producător, Teatrul Naţional face un pas mai departe în iniţiativa sa de a susţine tinerii artişti.

Echipa de creaţie este întregită de scenografa Geta Medinski şi de video-artistul Lucian Matei. Regia spectacolului este semnată de Mihaela Lichiardopol.

Premiera este programată joi, 7 noiembrie, de la ora 19, la Studio “Uţu Strugari”. Următoarea reprezentaţie va avea loc în seara de 15 decembrie 2013.

Vara începe cu Sărbătoarea muzicii – Fête de la musique!

La Timișoara prelungim sărbătoarea cu încă o zi pentru a pune în valoare tineri artiști pe scena muzicală franceză și românească.

Cântecele aerului – al doilea modul al Atelierului IDENTITATE

Cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate este programat în perioada 2-6 iulie 2018. Data-limită pentru înscrieri este 28 iunie.

FOTOGRAFIE: În mijlocul evenimentelor din Mai 1968

La o jumătate de secol după evenimentele din mai 68, expoziţia ne aruncă înapoi în Parisul manifestaţiilor studenţeşti.

“Smart Cities” – tema Street Delivery din acest an

Street Delivery, evenimentul care deschide strada pentru oameni şi o închide pentru maşini, ajunge la ediţia a XII-a în Timişoara.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015