Sute de copii au luat cu asalt, zilele trecute, clădirea Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş şi, implicit, a Şcolii Populare de Artă. În fiecare zi a spătămânii 7 – 12 aprilie, aici s-a desfăşurat “Şcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” – o serie de acţiuni care să le arate copiilor din Timişoara că se poate învăţa şi altfel decât în băncile şcolii. Că învăţarea poate aduce plăcere şi chiar încântare. Mai cu seamă când ai de-a face cu arta, cu muzica, cu dansul.
Însoţiţi de educatori, învăţători şi profesori, copiii au vizitat cercurile Şcolii Populare de Artă şi au asistat nemijlocit la demonstraţiile de meşteşuguri tradiţionale (olărit, sculptură în lemn, împletit şi ţesut), care au fost organizate în sala de spectacole a celor două instituţii. De asemenea, micii vizitatori au putut admira şi expoziţiile permanente pe care le adăposteşte CCAJ Timiş.
Astfel, muni a fost ziua dedicată meşteşugurilor tradiţionale: împletituri, olărit, sculptură în lemn, ţesut. Dar a mai însemnat şi vizitarea claselor de pictură, sculptură, fotografie ş.a.m.d.
Marţi, protagonist a fost Ansamblul Profesionist “Banatul”, cu un spectacol interactiv, cu recunoaşterea instrumentelor muzicale şi a diverselor tipuri de cântece, cu dansuri din diverse zone etnofolclorice.
Miercuri au evoluat clasele de orgă electronică, canto şi teatru.
Joi a fost “Festivalul etniilor”, dedicat prezentării obiceiurilor vestimentare ale sârbilor, bulgarilor, germanilor din Banat, toate ilustrate cu cântece şi dansuri specifice, în prezentarea Ansamblului “Banatul”. Ca şi în celelalte zile precedente, sala de spectacole a Şcolii Populare de Artă a fost arhiplină.