• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

MANU CHAO LA VENTURA, în concert la Timişoara

Publicat de Pagini de Cultura 24 Iunie 2014

Numărătoarea inversă a început. Doar o zi a mai rămas până la concertul Manu Chao La Ventura din Timișoara! Înainte de începerea festivalului PLAI (12-14 Septembrie 2014), ne vedem la Muzeul Satului Bănățean pe data de 25 iunie pentru a asculta o porție bine închegată de rock, sansoneta, salsa, reggae, ska și raï.

A cântat în fața a milioane de oameni, a vândut milioane de albume dar, cel mai important, este vocea unei întregi generații și unul dintre cei mai influenți muzicieni din lume. Astfel s-ar rezuma descrierea artistului pe care organizatorii Festivalului PLAI şi l-au dorit de mult la Timișoara.

Manu Chao își găsește inspirația în cultura stradală a diferitelor țări și naționalități. Muzica sa multiculturală și multilingvă este un amalgam de rock, reggae, punk, ska, sunete descoperite și ritmuri din jurul lumii, cântând în engleză, spaniolă, franceză, italiană și alte limbi pe care le îmbină câteodată în aceeași piesă.

Chao a lansat primul său album solo intitulat “Clandestino” în 1988 iar acesta a devenit un succes internațional răsunător. Cel de-al doilea album al lui Chao împreună cu Radio Bemba Sound System, “Próxima Estación: Esperanza”, a fost lansat în 2001. Albumul a fost o reușită instantă. După aceea au urmat “Sibérie m’était Contéee”, primul album cântat doar în limba franceză și “La Radiolina” al cărui hit “Rainin’ In Paradize” a beneficiat de un videoclip regizat de Emir Kusturica.

În ultimii ani, sute de mii de persoane din jurul lumii s-au bucurat de show-urile energetice ale band-ului Manu Chao La Ventura, pe care îl va aduce și la Timișoara, într-un concert intim pentru Manu (numărul locurilor este limitat la 5000). Concertul va avea loc pe noua scenă a Muzeului Satului Bănățean, o construcție ce va avea și 2 aripi de 6 metri pe care vor sta echipamentele alese de managementul artistului.

Accesul general se va face pe poarta principală începând cu ora 19:00. În cazul în care vor fi bilete disponibile și în ziua evenimentului, acestea se vor putea cumpăra de la intrare (disponbilitatea acestora va fi anunţată în ziua evenimentului pe pagina de facebook a Festivalului PLAI)

Biletele pentru MANU CHAO LA VENTURA costă 75 de lei și se pot cumpăra de la Eventim şi din reţeaua magazinelor Cărtureşti, Germanos, Orange și Vodafone.

Sursa foto: http://reggae.rs/

Éric Vuillard, laureatul Premiului Goncourt 2017, vine în România

“Ordinea de zi”, cea mai dezbătută carte francofonă a anului, va fi lansată oficial la București, Timișoara și Iași.

Migraţia, în dezbatere la Timişoara. UVT găzduieşte Conferinţa RoMig

Conferinţa RoMig se va desfăşura în acest an la Timişoara, în perioada 11-12 septembrie, fiind găzduită de UVT.

“Povestea unui pierde-vară”, în deschiderea Ceau, Cinema!

Filmul regizat de Paul Negoescu va fi proiectat în premieră la Timişoara în deschiderea Festivalului Ceau, Cinema!

Cântecele aerului, cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate

Luna iulie reuneşte din nou la Teatrul Naţional oameni preocupaţi de recuperarea prin muzică a trecutului.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015