• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Muzica este sărbătorită în fiecare an în 21 iunie, de ziua solstiţiului de vară. În ultimele trei decenii, Fête de la musique/Sărbătoarea muzicii – una dintre cele mai mari manifestări culturale franceze – a făcut înconjurul lumii fiind organizată în prezent în peste 100 de țări din toată lumea. Timişoara se numără şi în acest an printre ele.

Institutul francez din Timişoara va sărbători muzica împreună cu LUCIAN NAGY & THE BALKUMBA TRIBE din România (musique du monde/muzica lumii) și D’JAYAN din Mulhouse, Franţa (chanson française). Evenimentul va avea loc sâmbătă, 21 iunie, cu începere de la ora 20, în frumoasa și primitoarea grădină a institutului (bd. C. D. Loga nr. 46). Programul va începe la ora 20.00, când vor urca pe scenă Balkumba Tribe, urmaţi de grupul francez D’Jayan, de la ora 21.30.

Intrarea este liberă.

* * *

BALKUMBA TRIBE (România) a fost fondat de către muzicianul Lucian Nagy și prezintă o fuziune muzicală între cultura afro-latin & balkan, iar ca stil muzical se poate încadra în sfera de “World – Music”. Repertoriul grupului constă în compoziţii proprii în care se pot simţi influenţe de afro-latin, balkan-music, jazz, funk.

Lucian Nagy – saxophones, kaval, flute (România)

Stefan Olariu – trumpet (România)

Ivan Aleksijevic – piano, synth (Serbia)

Johann Berby – bass (Franța)

Tavi Scurtu – drums (România)

Steve Brookfield – sound engineer (Marea Britanie)

* * *

Grupul D’JAYAN este un trio autor-compozitor-interpret originar din Valée de la Doller. Vin la Timișoara să prezinte primul lor album de cântece franțuzești intitulat „Vise Extreme”. Eva, Florina și Loran invită publicul la o călătorie într-un univers de Vise și Speranțe. Într-o lume în care totul este în derivă, D’Jayan revizitează viața aducând prin propria sensibilitate… un confort și o urmă de valori pierdute. Prin melodiile pline de sensibilitate D’JAYAN ne oferă o adevărată călătorie printre emoții, sentimente, trăiri.

Un eveniment organizat în parteneriat cu Primăria Mulhouse și Primăria Timișoara.

Zilele Culturii Spaniole, pentru a patra oară la Timişoara

A patra ediţie a Zilelor Culturii Spaniole se va desfăsura la Timişoara în perioada 28 februarie – 14 martie 2018.

Teatrul Maghiar se pregăteşte pentru o nouă premieră: „Dansând în noapte”

A patra premieră din stagiunea 2017/2018, va fi un musical bazat pe filmul renumitului regizor Lars von Trier, „Dansând în noapte”.

Un maestru al realismului fantastic la Muzeul de Artă Timişoara

Curatorii expoziţiei propun publicului Muzeului de Artă Timişoara un parcurs prin vasta operă a lui Tudor Banuş.

EXPOZIŢIE-EVENIMENT: Heinrich Schliemann – Descoperitorul Troiei

Până pe 25 februarie 2018, vizitatorii vor putea admira artefacte unice, alese din descoperirile făcute la Troia şi Micene.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015