• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Ateliere cu actori ai TGST, la Școala de vară de la Gărâna 2014

Publicat de Pagini de Cultura 21 August 2014

Actorul Miklós Bács, conf. univ. dr. la Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, este cel care va coordona ediţia din 2014 a Școlii de vară de la Gărâna. Organizată de Teatrul German de Stat Timișoara (TGST), tabăra va avea loc în perioada 25 august – 6 septembrie.

Fiind un program de formare și dezvoltare artistică, Școala de vară de la Gărâna constă în organizarea de ateliere cu actori ai TGST și studenți ai secției germane de la actorie de la Universitatea de Vest din Timișoara. În cadrul atelierelor se urmăresc dezvoltarea și perfecționarea unor aptitudini artistice precum: actorie și vorbire scenică, antrenament fizic, antrenarea vocii și a corpului, elemente de improvizație și experiment, studiu de rol sau studiu de scenă. De asemenea, Școala de vară promovează capacitatea de comunicare multiculturală, declară reprezentanţii TGST.

Ediția din 2014 va fi coordonată de conf. univ. dr. Miklós Bács, de la Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj. Asistenții proiectului vor fi actorii Andrea Gavriliu și Ștefan Lupu, din București.

Școala de vară de la Gărâna a fost inițiată în 2009 de Teatrul German de Stat Timișoara. Până acum au avut loc două ediții, în 2009 și 2010, cu artiști și coordonatori de ateliere din Germania, Statele Unite și România.

Vara începe cu Sărbătoarea muzicii – Fête de la musique!

La Timișoara prelungim sărbătoarea cu încă o zi pentru a pune în valoare tineri artiști pe scena muzicală franceză și românească.

Cântecele aerului – al doilea modul al Atelierului IDENTITATE

Cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate este programat în perioada 2-6 iulie 2018. Data-limită pentru înscrieri este 28 iunie.

FOTOGRAFIE: În mijlocul evenimentelor din Mai 1968

La o jumătate de secol după evenimentele din mai 68, expoziţia ne aruncă înapoi în Parisul manifestaţiilor studenţeşti.

“Smart Cities” – tema Street Delivery din acest an

Street Delivery, evenimentul care deschide strada pentru oameni şi o închide pentru maşini, ajunge la ediţia a XII-a în Timişoara.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015