• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Festivalul European de Teatru „Eurothalia”, la o nouă ediţie

Publicat de Pagini de Cultura 6 Noiembrie 2014

Iubitorii de teatru din Timişoara sunt provocaţi şi în această toamnă la o incursiune prin teatrul european. Cincisprezece trupe din cinci țări – Germania, Austria, Olanda, Rusia și România – îşi dau întâlnire în perioada 8 – 17 noiembrie 2014, la Teatrul German de Stat Timișoara, cu ocazia celei de-a patra ediții a Festivalului European de Teatru „Eurothalia”.

Cu o ofertă variată de spectacole, bazată pe caracterul novator al temelor și esteticilor abordate, evenimentul îşi propune să exploreze și în acest an diverse tendințe și curente din teatrul european: teatrul clasic sau dramaturgia contemporană, teatrul cu mize socio-politice, teatrul-dans sau dansul contemporan.

Agenda ediției 2014 conține spectacole europene de calitate, semnate de cunoscuți creatori de teatru precum Sanja Mitrović, Ivan Vyrypaev sau Volker Schmidt. De asemenea, în program se regăsesc unele dintre cele mai apreciate creații teatrale din România, realizate de artiști consacrați precum Alexandru Dabija, Silviu Purcărete, Alexander Hausvater, Radu Afrim sau Vava Ștefănescu.

Programul Festivalului „Eurothalia” 2014 poate fi accesat aici.

Biletele pot fi achiziționate la casieria Teatrului German de pe str. Alba Iulia, nr. 2 (de marţi până vineri între orele 10-15 şi 17-19, sâmbătă între 10-15, precum şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor) sau online pe paginile teatrulgerman.ro şi biletmaster.ro.

***

Evenimentul este realizat cu sprijinul Municipiului Timișoara, al Institutului Cultural Român (ICR), al Uniunii Teatrale din România (UNITER) și al Consiliului Județean Timiș.

Zilele Culturii Spaniole, pentru a patra oară la Timişoara

A patra ediţie a Zilelor Culturii Spaniole se va desfăsura la Timişoara în perioada 28 februarie – 14 martie 2018.

Teatrul Maghiar se pregăteşte pentru o nouă premieră: „Dansând în noapte”

A patra premieră din stagiunea 2017/2018, va fi un musical bazat pe filmul renumitului regizor Lars von Trier, „Dansând în noapte”.

Un maestru al realismului fantastic la Muzeul de Artă Timişoara

Curatorii expoziţiei propun publicului Muzeului de Artă Timişoara un parcurs prin vasta operă a lui Tudor Banuş.

EXPOZIŢIE-EVENIMENT: Heinrich Schliemann – Descoperitorul Troiei

Până pe 25 februarie 2018, vizitatorii vor putea admira artefacte unice, alese din descoperirile făcute la Troia şi Micene.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015