• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Tinerii solişti vocali de muzică populară din întreaga ţară au ocazia să se facă remarcaţi şi în acest an de către profesionişti. Joi, 12 martie, de la ora 19.00, la Sala “Capitol” a Filarmonicii Banatul va avea loc cea de-a XV-a ediţie a Festivalului-concurs “Topul Mărţişorului” organizat de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş.

Concursul va fi urmat de un spectacol de gală susţinut de Ansamblul Profesionist “Banatul”, care va asigura şi acompaniamentul concurenţilor, şi invitaţii săi: Cristian Pomohaci, Zorica Savu, Petrică Miulescu Irimică şi Roxana Chiriţă (câştigătoarea ediţiei de anul trecut a festivalului). La spectacol va participa şi Ansamblul “Junii Banatului”.

Conducerea muzicală a spectacolului aparţine lui Sebastian Roşca, iar coregrafia este semnată de Nicolae şi Brânduşa Stănescu, Grigore şi Floare Munteanu. Prezintă Felicia Stoian.

Intrarea se face pe bază de invitaţii, care pot fi ridicate de la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, strada Emanoil Ungureanu, nr. 1, începând de marţi, 3 martie.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015