• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Concert-eveniment ADAM BEN EZRA la Timişoara

Publicat de Ana Brunner 9 Septembrie 2015

Termenul „multi-instrumentist” este adesea mult prea folosit, dar în acest caz nu ar putea fi mai potrivit; Adam Ben Ezra a început să cânte la vioară la vârsta de cinci ani, iar la chitară la vârsta de nouă ani. În ultimii ani a adăugat la „arsenalul” său instrumnetal clarinetul, instrumentul arăbesc numit „Oud”, flautul și cajonul, fiind de fiecare dată autodidact. Cu toate acestea, evenimentul care i-a schimbat viața a fost o introducere în lumea contrabasului la vârsta de 16 ani, atunci când s-a îndrăgostit pe loc de bogăția sunetului oferit de acest instrument.

Inspirându-se din diverse personalități, precum Bach, Sting și Chick Corea, Adam a luat decizia de a crea compoziții actuale – indiferent de instrumentul folosit. El a adăugat din propie inițiativă noi culori paletei sale muzicale, incorporând în repertoriul său elemende de Jazz, de latino și muzică mediteraneeană. Fie că interpretează materiale originale sau aranjamentele sale de cover-uri create într-un mod extraordinar, Adam Ben Ezra este o forță creatoare ce poate transforma într-o clipă o încăpere plină de străini în fani devotați.

Timişorenii au ocazia să-l asculte live pe celebrul instrumentist marți, 15 septembrie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Național, când va avea loc concertul-eveniment ADAM BEN EZRA, Timişoara fiind singurul oraş care va fi vizitat de artist în cadrul turneului european început în luna iulie.

Biletele s-au pus în vânzare prin rețeaua  eventim.ro. De asemenea, pot fi achiziționate și la Agenția „Mărășești” a Teatrului Național (marți – duminică, orele 11-19).

Evenimentul este organizat de asociația NABU în parteneriat cu Teatrul Național Timișoara și sprijinul Consiliului Județean Timiș.

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015