• Cultura nu înseamna sa citesti mult,
  • nici sa stii multe; înseamna sa cunosti mult.
  • Fernando Pessoa

Gong de premieră la Teatrul Maghiar. “Guppi” iese în public

Publicat de Pagini de Cultura 30 Septembrie 2015

Se apropie cea dintâi premieră a stagiunii 2015/2016 de la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara. Spectacolul „Guppi”, adaptare a lui Mucsi Zoltán după textul lui Vasili Sigariev, va vedea pentru prima dată luminile rampei vineri, 2 octombrie, de la ora 19:00, în Sala Studio a instituţiei teatrale.

Cu Nagy Dóra (Tamara), Kiss Attila (Paşa) şi Aszalos Géza (Leonid) în distribuţie, Guppi spune povestea impresionantă şi comică a unei femei nefericite, de a cărei existenţă se agaţă un bărbat bun şi altul rău. Spectacolul este o adaptare după textul lui Vasili Sigariev, scenarist şi regizor contemporan considerat de presa internaţională unul dintre principalele motoare ale noii dramaturgii ruse.

Regizorul Mucsi Zoltán este actor-vedetă al companiei Arta Spectatorului SRL din Budapesta, companie ce a câştigat un public fidel în Timişoara, prin prezenţa constantă şi mereu spectaculoasă în programul Festivalului Euroregional de Teatru Timişoara TESZT. Pe lângă teatru, Mucsi Zoltán a jucat în peste 60 de producţii cinematografice.

Dramaturgia este semnată de Gyulay Eszter, Albert Alpár a realizat decorul, Kiss Julcsi – costumele, light design-ul îi aparţine lui  Mervel Miklós, iar Monori András a compus muzica. Spectacolul se joacă în limba maghiară şi este tradus în română.

Biletele la premieră pot fi achiziţionate de la casa de bilete de pe strada Alba Iulia nr.2 de luni până vineri, între orele 16 şi 19 şi costă 12 lei. Joi, 1 octombrie, are loc avanpremiera spectacolului, iar biletele costă 6 lei. Posesorii de Kult Card au intrarea gratuită. Abonamentele Kult Card mai sunt încă disponibile la casa de bilete. Următoarea reprezentaţie va avea loc sâmbătă, 17 octombrie.

FOTO: Bíró Márton / TMST

Înscrie-ţi filmul la Tres Courts – Festivalul filmelor de foarte scurt metraj

A spune o poveste în maxim 4 minute este provocarea lansată în fiecare an de Institutul Francez, în cadrul Festivalului Très Court.

De la Mefisto la Lucifer – Silviu Purcărete pregătește “Tragedia omului” la Timișoara

Primăvara începe cu o premieră la TMST. Ilustrul regizor Silviu Purcărete montează spectacolul „Tragedia omului” de M. Imre.

Din martie începe Festivalul – concurs „Lada cu zestre”

Festivalul-concurs „Lada cu zestre” va fi reprogramat după ce perioada de risc a propagării COVID-19 va fi depășită.

Rinocerii de Ionesco, un spectacol de excepție pregătit de Teatrul Național din Timișoara

Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu spectacolul “Rinocerii” de Eugène Ionesco.

#plaiX

11-13 septembrie #TimisoaratraiestePLAI

Posted by PLAI Festival on 8 Septembrie 2015